19 Mayıs 2024 Pazar

Salgın günlerinde İkizköy'de sürekli su kesintisi

Son bir yıldır sürekli sularının kesildiğini vurgulayan İkizköy halkı, köyün içme ve kullanma suyunun sağlandığı depoların özel şirkketen alınarak kamuya devredilmesi için çağrı yaptı. 

Canlı yaşamı için oldukça önem taşıyan su, salgın günlerinde daha hayati bir ihtiyaç. Ancak, termik santralleri ve kömür sahalarına karşı yıllardır mücadele eden İkizköy halkı, susuz bırakılıyor. 

Son bir yıldır sürekli su kesintisi yaşadıklarını kaydeden İkizköy Çevre Komitesi yaptığı açıklamada, Milas'ın İkizköy mahallesinde yaşayan halkın kırk yıldır Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin ve kömür madeni sahalarının yarattığı ölümcül çevre sorunlarına karşı hayatta kalma mücadelesi verdiklerini kaydetti. Açıklamada, "40 yıldır nefes aldığımız her an kömürün tozunu, zehrini de soluyoruz" denildi.

Açıklamada, "İkizköy'ün suyu Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.'nin elindeki kuyulardan geliyor. Kuyulardan çekilen su ile önce santralin deposu doluyor, suyu önce santral kullanıyor. Sonra köye su basılıyor. Santralin içindeki depo ile köyümüz arasında 2,5 kilometrelik şebeke borusu sürekli patlıyor. Depo da köye su veren ana boru hattı da şirkete ait" denildi.

Normal zamanlarda dahi büyük sorun olan susuzluğun koronavirüs salgınının can aldığı bugünlerde daha da yaşamsal bir hal aldığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Bugün eğer temiz suya erişimimiz yoksa yaşam da yok, korkuyoruz. Çok basit ve insani bir talebimiz var devletimizden, köyün içme ve kullanma suyunu sağlayan kuyular, depo ve tüm diğer su altyapı tesisleri Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ne alınarak kamuoyuna devredilsin. Köye su temini, arada hiçbir özel şirket olmaksızın Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlansın ve köyün su altyapı sorunları acilen ve kalıcı olarak çözüme kavuşsun."