28 Mart 2024 Perşembe

Şakran Çocuk Hapishanesi'nde intihar iddiası: Vücudunda morluklar var

Şakran Çocuk Hapishanesi'nde iki aydır tutuklu bulunan 17 yaşındaki Ali Erdoğan'ın intihar ettiği iddia edildi. Aile, Erdoğan'ın vücudunda morluklar olduğunu belirtti.

Şakran Çocuk Kapalı Hapishanesi'nde iki aydır tutuklu bulunan 17 yaşındaki Ali Erdoğan'ın 4 Nisan tarihinde tutulduğu koğuşta intihar ettiği iddia edildi. 

Erdoğan'ın amcasının oğlu Abdulkadir Erdoğan'a hapishane idaresi tarafından olayın geçen Cumartesi saat 19.00 sıralarında gerçekleştiği belirtildi.

Kuzeninin intihara zorlanmış olabileceğini ya da gardiyanların baskısından kaynaklı intihar etmiş olabileceğini dile getiren Erdoğan, "2 ay önce cezaevine girdi. İnfaz yasasından çıkacağını biliyorduk. O da bu yüzden çok mutluydu. Zaten çok olumlu, iyi düşünen biriydi. İntihar etmesini anlamadık. Cezaevi psikoloğu da onun çok mutlu biri olduğunu, psikolojisinin çok iyi olduğunu, intihar edecek biri olmadığını söyledi bize" dedi.

CENAZEYE KORONAVİRÜS TESTİ
Ali Erdoğan'ın cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morgunda bekletildiğini aktaran Erdoğan, burada cenazeye koronavirüs (Kovid-19) testi yapılacağını aktardı. Kurumda görüştüğü yetkililerden testin pozitif çıkması halinde İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği bilgisini aldığını belirten Erdoğan, "Morgda Ali'yi gördüğümüzde vücuduna morluklar vardı. Nedeni sorduk kimse bir şey söylemedi. Ali'ye ne oldu, neden hayatını kaybetti, hiçbir şey bilmiyoruz. Cezaevi yönetimi de bize bilgi vermiyor. Cenazemizi vermediler, test sonucunu bekliyoruz. Günlerdir acımızla yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın ailesi yaşananlara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesine başvuruda bulundu.