5 Mayıs 2024 Pazar

Sakık'tan toplu oy kullanmaya tepki: Hırsız var!

DEM Partili Sırrı Sakık, Ağrı'ya "taşınan" asker ve polisin toplu oy kullanmasına, "Hırsız var, hırsız var! Bu kentte hırsız var. Bu kentin iradesini gasp etmek istiyorlar" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP-MHP-Ergenekon ittifakının Kürt illerine taşıdığı asker ve polisler sabahın erken saatlerinde okullara toplu olarak taşınırken, birçok ilde hile ve usulsüzlük yaşanıyor.

MUŞ
Muş merkeze bağlı Güzeltepe Mahallesindeki Güzeltepe Ortaokulu'nda 1034 numaralı sandıkta AKP'li Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya'nın eşi öncülüğünde toplu oy kullanıldığı ortaya çıktı.

Toplu oy kullanılmasına müdahale eden sandık görevlilerine saldıran AKP'liler, tepkilerin artması üzerine okuldan hızla uzaklaştı.

TUTANAK TUTULDU
Usulsüzlükleri yerinde gözlemleyen DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, toplu oy kullanılan sandığın oylarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili ve hukukçuların yoğun çabaları sonucu tutanak tutuldu.

'HALK OYUNU KULLANABİLSİN DİYE BURADAYIZ'
Açıklama yapan Boz, polis ve askerin gözü önünde yaşanan toplu oy kullanımına göz yumulmasına tepki gösterdi. Okuma yazma bilmeyen insanların oy kullanmak için kabine yanlarında bazı kişilerle birlikte girdiğini aktaran Boz, "Bu seçimin aslında geçersiz olması gerekiyor. Bizler halkımızın iradesinin sandığa yansıtması için buradayız ve halk iradesine sahip çıkacağız" dedi.

3 KEZ OY KULLANDI, DEM PARTİ TUTANAK TUTTU
Bir başka ihlal haberi ise Muş merkezde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1108 numaralı sandıktan geldi. Bir kadının farklı sandıklarda üç kez oy kullandığı tespit edildi. DEM Parti Kriz Koordinasyon Merkezi olaya müdahale ederek, tutanak tutulmasını istedi. Kriz merkezinin uğraşları sonrası kadının oy kullandığı sandıklara ilişkin tutanak tutuldu.

Öte yandan Malazgirt ilçesinde de, taşımalı seçmenlerin toplu bir şekilde oy kullanmak üzere sıraya girdikleri görüntülere yansıdı.

AĞRI
Ağrı'da da taşımalı olarak getirilen asker ve polislerin oy kullandığı okula giden DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, askerlere yönelik, "Bugün onur günüdür. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun bu irade gaspına karşı durun. Buraya gelen güvenlik güçleri sizlere sesleniyorum; bir toplu iğne ucu kadar Allah'a inancınız varsa, bu kutsal günde Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin. Siz kimsiniz ya! Sizin içinize siniyor mu? Hırsız var, hırsız var! Bu kentte hırsız var. Ey Türkiye kamuoyu günlerdir size feryat ediyoruz. Ağrı'ya binlerce insan getirildi ve bu kentin iradesini gasp etmek istiyorlar. İktidarı ve muhalefetiyle hepiniz Kürt düşmanısınız" dedi. Sakık, Ağrı halkına sandıklarına sahip çıkma çağrısı yaptı.