18 Eylül 2024 Çarşamba

Sakarya'daki patlamada 1 işçi katledildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yer alan OBA Makarna fabrikasında yaşanan patlamada 1 işçi katledildi, 30 işçi ise yaralandı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu, 2'sinin entübe edildiği belirtildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren OBA Makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından fabrikada yangın çıkarken, Mesut Simay isimli bir işçi katledildi, 30 işçi ise yaralandı. Yaralılardan birinin 12 yaşında bir çocuk olduğu açıklandı.

6 İŞÇİ AĞIR YARALANDI, 2'Sİ ENTÜBE EDİLDİ
Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada şu ana kadar 30 kişi yaralanmış olup; bunlardan 6 vatandaşımız ağır yaralanmış ve ağır yaralılardan 2'si de entübe edilmiştir. Ayrıca soğutma çalışmaları esnasında 3 itfaiye erimiz de hafif yaralanmış ve hastanede ayakta tedavi edilmiştir. Yaralıların sağlık durumu yakından takip edilmekte olup, 5 yaralı vatandaşımız taburcu edilmiştir. Patlama sonrası soğutma çalışmaları devam etmekte ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına fabrika çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Ayrıca meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da patlamayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

4 YIL ÖNCE HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA OLMUŞTU
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de bir patlama meydana gelmiş, 7 işçi katledilirken, 127 kişi de yaralanmıştı. Patlamayla ilgili açılan davada alınmayan önlemler tutanaklara geçmiş, iş cinayetinin göz göre göre geldiği ortaya çıkmıştı.