13 Haziran 2024 Perşembe

Sakarya ve Tokat'ta işçi servisleri devrildi: 1 işçi yaşamını yitirdi

Sakarya ve Tokat'ta işçileri taşıyan serviler kaza yaptı. Sakarya'da 1 işçi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. Tokat'ta da tekstil işçilerini taşıyan servis devrildi ve 13 kişi yaralandı.

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde, işçi servisinin aydınlatma direğine çarpması sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Tokat'ta da tekstil işçilerini taşıyan servis devrildi ve 13 kişi yaralandı.

SAKARYA'DA 1 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Sakarya'da işçi servisi midibüsü, Cumhuriyet Mahallesi kaymakamlık mevkisinde kontrolden çıkarak önce kaldırıma sonra aydınlatma direğine çarptı.

Araçtaki işçilerden bir kısmı çarpmanın etkisiyle yola savrulurken, bu kişilerden Sedat K'nin üzerine aydınlatma direği devrildi.

İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılarak, 112 Acil Servis ekiplerince Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sedat K, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralanan sürücü ile 6 işçi çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ ekipleri kaza nedeniyle kopan elektrik tellerine müdahale etti.

TOKAT'TA İŞÇİ SERVİSİ DEVRİLDİ: 13 YARALI
Tokat'ın Zile ilçesinde T.K. (66), yasak olmasına rağmen sokağa çıkmak zorunda kaldı ve tekstil işçilerini taşıyan minibüsü kullandı. Minibüsle virajı alamayarak kaza yapan Kılıç ile taşıdığı 12 işçi yaralandı.

Kaza, saat 07.00 sıralarında Zile-Turhal karayolu Bağlarpınarı köyü yol ayrımında yaşandı. T.K. yönetimindeki tekstil işçilerini taşıyan minibüsün kontrolünü kaybetti. Kılıç virajı alamayınca, minibüs ağaca çarparak devrildi. Kazada sürücü ile birlikte 12 işçi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Zile Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Devrilen minibüs ise çekici ile yoldan kaldırıldı.