19 Mayıs 2024 Pazar

Saip: Kim koruyor bu saldırganları?

İstanbul Tabip Odası, Medilife Çapa Hastanesi'nde çalışan Dr. Hasan Cabbar'ın saldırıya uğramasını protesto etti. Eylemde konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, "Yetkilere 'Kim koruyor bu saldırganları? Ölmemizi mi bekliyorsunuz?' diye sordu.
İstanbul Tabip Odası, Özel Medilife Çapa Hastanesi'nde çalışan Dr. Hasan Cabbar'ın saldırıya uğramasını hastane önünde protesto etti.
 
"Kim koruyor bu saldırganları? Ölmemizi mi bekliyorsunuz?" yazılı pankartın açıldığı eylemde, basın metnini İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip okudu.
 
Önceki gün meslektaşları olan Dr. Hasan Cabbar'ın saldırıya uğradığını hatırlatan Saip, saldırıya uğrayan meslektaşlarının beyin kanaması, kafatasında ve dirseğinde kırıkların olduğunu ve hayati tehlikesinin halen devam ettiğini söyledi.
 
'İKİ AYDIR TEHDİT EDİYORDU'
 
Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerinin belli olduğunu ve bir an önce yakalanmaları gerektiğini belirten Saip, "Meslektaşlarımızı öldüresiye darp eden saldırganların, meslektaşlarımızın çalıştığı hastanede iki ay kadar önce ameliyat ve sonrasında yatarak tedavisi ve takibi yapılan bir hastanın yakınıdır. Bu saldırganlar ameliyat sonrasında meydana gelen bir komplikasyon nedeniyle ameliyatın yapıldığı hastaneyi ve doktorları suçlayıp iki aydır tehdit etmektedir. Aynı saldırganlar geçen ay da hastaneyi basıp bir sağlık çalışanını darp etmişlerdi ve olay adli makamlara yansıtılmasına rağmen serbest bırakılarak 'icraatlarına' devama etmişlerdir. Bu şehir eşkıyaları meslektaşımızı dün Çapa'da çalıştığı hastaneden çıktıktan sonra takip etmişler ve Zeytinburnu'nda saldırıyı gerçekleştirmişlerdir" dedi. 
 
'SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖZEL HAREKATÇI'
 
Saip, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İstanbul'un göbeğinde iki aydır bir hastanenin çalışanlarını tehdit etmekte olan bu şahıslar neden engellenememekte? Geçen ay hastaneyi basıp sağlık çalışanını darp ettikleri halde neden ellerini kollarını sallayıp gezebildiler? Planlı bir şekilde meslektaşımızı darp edenler İstanbul'un göbeğinde nasıl oldular da ellerini sallayıp kaçabildiler. Saldırganlar bu cüreti nereden ve kimlerden almaktalar, kimlerden yardım ve destek alıyorlar? Söz konusu grubun arasında bir özel harekatçının olduğu bilgisi doğru mudur? Birkaç önce Meclis'ten geçirdiğiniz 'Sözde sağlıkta şiddeti önleme yasasının' sağlıkta şiddeti önlemediğini anlamanız için kaç meslektaşımızın saldırıya uğraması gerekmektedir? Hekimlerin ısrarlı taleplerine rağmen 'TTB'nin Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının' Meclis'ten geçirmemek için neden bu kadar diretiyorsunuz?"
 
'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
 
Daha sonra söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekteri Osman Öztürk de 2 Ekim 2018 tarihinde meslektaşları olan Fikret Hacıosman'ın öldürülmesini hatırlatarak, "Meslektaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Hekimimize saldırıyı gerçekleştirenler gün akşam gözaltına alıp bırakılıyor. Tepkilerin gelişmesiyle saldırganların tekrardan gözaltına alınıyor. Neden bu kadar rahata bırakılıyorlar" diye konuştu. Öztürk, son olarak olayın İstanbul Tabip Odası olarak konunun yakından takipçisi olacaklarını belirtti.