24 Nisan 2024 Çarşamba

'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı reddedenleri bu ülkenin hekimlerine havale ediyoruz'

İstanbul Tabip Odası, Sağlıkta Şiddet Yasası'nın reddeden AKP-MHP iktidarına seslendi: "Kürsüden, balkondan alkışlayıp, Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifinin gündeme alınmasını reddedenleri bu ülkenin hekimlerine, sağlıkçılarına havala ediyoruz."

İstanbul Tabip Odası, AKP-MHP'nin Sağlıkta Şiddet Yasası'nın görüşülmesini reddetmesini kınadı.

Sağlık emekçilerinin haftalardır koronavirüse karşı mücadele ettiğini vurgulayan İstanbul Tabip Odası'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Günlerdir, haftalardır COVİD-19 pandemisine karşı mücadele ediyoruz. Acillerde, servislerde, laboratuvarlarda, yoğun bakımlarda… Bütün eksiklere, bütün tehlikelere, bütün risklere rağmen… Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acılarını yüreklerimize gömerek… Sağlığımızı, hayatımızı tehlikeye atarak mücadele ediyoruz. Bu süreçte "kendimiz için” tek bir şey istedik: Yıllardır en büyük sorunumuz, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılması."

CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker tarafından dün Meclis'e getirilen yasa teklifinin AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği hatırlatılarak, şöyle devam etti:

"Söyleyecek sözümüz çok. Ve fakat fazla söze gerek yok! Üç hafta önce kürsüden, balkondan alkışlayıp… Dün Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifinin gündeme alınmasını reddedenleri… Bu ülkenin bütün hekimlerine, bütün sağlıkçılarına havale ediyoruz! Biz gene işimizin başında, hastalarımızın yanındayız. Ancak zannedilmesin ki vazgeçeceğiz. Bu yasa çıkana kadar peşini bırakmayacağız!"