28 Mart 2024 Perşembe

Sağlık emekçisi kadınlardan 8 Mart açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi kadınlar, Şişli Etfal, Bakırköy ve Samatya hastanelerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklamaları yaptı. Bakırköy'deki eylemde güvenlik görevlisi kadınlara saldırdı.
İSTANBUL- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi kadınlar, Şişli Etfal, Bakırköy ve Samatya hastanelerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı, "Evde, işte, sokakta, bizleri yok sayanlara karşı direnmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki eylemde özel güvenlik görevlileri kadınlara saldırdı.
 
Hastane önünde "Vardık, varız, varolacağız" pankartı ve "8 Mart resmi tatil olsun", "Kadın cinayetleri politiktir" dövizleri açan kadınlar açıklama yaptığı sırada bir güvenlik görevlisi, "Burada slogan atamazsınız. Bu ne biçim basın açıklaması, zılgıt çekiyorsunuz" gibi ifadelerle kadınlara saldırdı. Güvenlik görevlisi, pankartı ve dövizleri yırttı. Güvenlik görevlisi kadınlar açıklamalarını bitirip alandan ayrılana kadar sözlü tacizde bulundu.
 
SES Bakırköy Kadın Sekreteri Hatice Şeker, saldırıyı kınayarak, "Kadına şiddeti kabul etmiyoruz" dedi.
 
'DİNSELLEŞTİRME POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİLSİN'
 
Şişli Etfal hastanesi önünde yapılan açıklamada 8 Mart'ın ücretli izin günü sayılması, eşit işe eşit ücret sağlanması, OHAL'in kaldırılması, KHK'ların iptal edilmesi, iş yerinde şiddeti ayrımcılığı önleyen düzenlemelerin yapılması, esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalışmaya, kiralık işçilik uygulamalarına son verilmesi, kapatılan kamu kreşlerinin açılması, grevli toplu sözleşme hakkının tanınması, doğum izinlerinin 24 haftaya çıkarılması, kadın bakanlığı kurulması, eğitimde dinselleştirme politikalarından vazgeçilmesi talepleri dile getirildi.
 
Sendika adına açıklamada bulunan İpek Deniz, "Bu 8 Mart'ta dünyanın dört bir yanında kadınlarla ayrımcılığa, şiddete, gericiliğe, güvencesizliğe ve savaş politikalarına karşı alanlarda itirazlarımızı, sözlerimizi ve taleplerimizi buluşturarak 'başka bir dünya mümkün' çağrısını yineliyoruz" dedi. Deniz, "Ülkemizde bir buçuk yılı aşkın bir süredir uygulanan OHAL grev yasaklama bahanesi olarak kullanırken dünyanın çeşitli ülkelerinde 8 Mart Kadın Grevi örgütleniyor. Grevi örgütleyen kız kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz" diye belirtti.
 
Deniz, eşit, adil, özgür, laik ve barış dolu bir dünya için dieneceklerini, dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği ve savaşı kabul etmediklerini söyledi.