2 Mayıs 2024 Perşembe

Sağlık emekçisi Abdulaziz Yural mezarı başında anıldı

Cizre'deki sokağa çıkma yasağı sırasında silahla vurularak öldürülen sağlık emekçisi Abdulaziz Yural, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. Sağlık emekçileri, barış için bedel ödemeye devam edeceklerini belirtti.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 30 Aralık tarihinde yaralı bir kadına yardım etmek isterken silahla vurulan SES üyesi  Abdulaziz Yural, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. 
 
Cizre Asri Mezarlığı'ndaki anmaya, Yural'ın ailesi, SES Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara, KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, HDP il ve ilçe yöneticileri ile farklı illerden gelen çok sayıda sağlık emekçisi katıldı.
 
Duygusal anların yaşandığı anmada konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, karanlık günlerden geçtiklerini ancak aydınlığı da gördüklerini dile getirdi. Barış için çok emek harcadıklarını vurgulayan Kara, barış talebinin egemenlerin korkusu haline geldiğine dikkat çekti. Kara, öldürülen sağlık emekçilerinin yolunda yürümeye devam edeceklerini belirtti.
 
KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit ise savaşın karşısında barışı savunmaya devem edeceklerini ifade ederek, "Barış için bedel ödedik, ödemeye devam edeceğiz. Barış olmadan sağlıklı bir yaşam mümkün değil" diye konuştu.
 
Anmaya katılanlar daha sonra, aynı yasakta vurularak öldürülen Eyüp Güven'in mezarını ziyaret etti.