2 Mayıs 2024 Perşembe

Sağlık emekçileri yaşamak ve yaşatmak için g(ö)revde

Sağlık emekçileri TTB'nin çağrısıyla bugün ve yarın grevde. Birçok kentte iş bırakan sağlık emekçileri yaptıkları açıklamalarda katledilen sağlık emekçilerini andı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın derhal istifasını istedi. 

Doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) çağrısıyla sağlık emekçileri birçok kentte iş bıraktı. "Bugün artık eylem zamanıdır" diyen sağlık emekçileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın derhal istifasını istedi. 

ANTALYA
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde buluşan sağlık emekçileri, "Sağlıkta şiddet sona ersin" yazılı pankart açtı. 

Basın metnini okuyan SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, bu sistemin sorumlusu olmadıklarını ve toplumun sağlık hakkı için iki gün iş bıraktıklarını kaydetti. 

MALATYA
Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi önünde buluşan sağlık emekçileri burada kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra eylemlerini İl Sağlık Müdürlüğü önüne taşıdı. 

Yapılan açıklamada, şiddete karşı ses yükseltme çağrısı yapıldı. 

ARTVİN
Artvin'in Hopa ilçesinde, "Sağlıkta şiddete hayır" pankartıyla bir araya gelen sağlık emekçileri adına basın açıklamasını Ali Dokumacıoğlu okudu. Dokumacoğlu, toplumun sağlık hakkı için mücadele edeceklerini kaydetti. 

TRABZON
Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi önüne "Başımız sağ olsun" yazılı siyah çelenk bırakıldı. "Yaşamak için görevdeyiz" denildi. 

MARAŞ
Maraş'ta iş bırakan sağlık emekçileri eylemlerini Necip Fazil Şehir Hastanesi önünde gerçekleştirdi. Slogan ve alkışlarla sağlıkta şiddete tepki gösterildi. 

AYDIN
Aydın Devlet Hastanesi önünde açıklama yapan sağlık emekçileri tek tek hafleri göğüslerinde taşıyarak "Cenazemiz var yastayız" dedi. Sağlık emekçileri, "Üzgünüz, öfkeliyiz, sorumlulardan hesap soracağız"dedi. 

ANKARA
Hacettepe asistan hekimleri, "Şiddetin sorumlularını biliyoruz" yazılı pankartla yürüdü. Yürüyüş sırasında atılan sloganlarda şiddetin sorumlularının derhal istifası istendi. 

İZMİR
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen çok sayıda sağlık emekçisi, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganı ve alkışlarla sağlıkta şiddeti protesto etti. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da eylemlerin adresi Dicle Üniversitesi Hastanesi oldu. Sağlık emekçileri, şiddeti alkışlarla protesto etti. 

MERSİN
Mersin'de Toros Devlet Hastanesi'nde buluşan sağlık emekçileri alkışlarla eylem yaptı. 

ŞIRNAK
"Öfkeliyiz, şiddete karşı g(ö)revdeyiz" yazılı pankart ve katledilen Doktor Ekrem Karakaya'nın fotoğrafıyla eylem yapıldı. 

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de sağlık emekçileri katledilen Doktor Ekrem Karakaya'nın fotoğraflarıyla eylem yaptı. 

DÜZCE
Sağlık emekçileri, "Başımız sağ olsun" yazılı siyah çelenkle Düzce'de eylem yaptı.

BALIKESİR
Balıkesir'de düzenlenen eylemde,  üzerinde Doktor Ekrem Karakaya'nın fotoğrafının olduğu "Yastayız öfkeliyiz" pankartı açıldı. 

AĞRI
Ağrı'da iş bırakan sağlık emekçileri, "Üzgünüz öfkeliyiz, sorumluları biliyoruz" dedi. 

URFA
Harran Üniversitesi Hastanesi'nde bir araya gelen sağlık emekçileri, katledilen sağlık çalışanlarının fotoğraflarını taşıdı ve "Artık yeter" dedi. 

VAN
Van'da buluşan sağlık emekçileri "Üzgünüz, öfkeliyiz, sorumlulardan hesap soracağız" dedi. 

ANTEP
Antep'te düzenlenen eylemde sağlık emekçileri katledilen Ekrem Karakaya'nın fotoğrafının olduğu "Sağlıkta şiddete son" yazılı kara tahta taşıdı. 

'ŞİDDETE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTELİM'
Sağlık emekçilerinin "Şiddete karşı sesimizi yükseltelim" şiarlı basın metninde ise şu ifadeler yer aldı: "Sağlık emekçilerinin iş yükü bu kadar artmışken, hastalık ve ölüm riski karşısında iş yaparken özlük haklarında da mali haklarında da herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Artık yeter, Gerekli önlemlerin alınması için daha ne beklenmektedir? Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacaktır? Hekim, hemşire, ebe, teknisyen, idari memur, sağlık işçisi, bu ülkenin tüm sağlık emekçileri olarak bizler şiddete, şiddeti özendiren tüm politikalara karşıyız. Şiddetle yüz yüze kalan tüm sağlık emekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz.. Sağlık emekçilerinin haklarını ve halkın sağlık hakkını koruyup geliştirecek başka bir sağlık sistemi mümkündür. Bu sistemi inşa edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz."