27 Nisan 2024 Cumartesi

Sağlık emekçileri şiddete karşı saygı duruşunda bulundu

Sağlık emekçileri, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla hastane önlerinde saygı duruşu gerçekleştirerek, şiddet nedeniyle hayatını kaybedenleri andı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dr. Ersin Arslan'ın 2012 yılında bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin yıl dönümü nedeniyle ilan edilen "Sağlıkta şiddete karşı mücadele günü"nde hastaneler önünde saygı duruşu ve basın açıklamaları düzenledi.

DİYARBAKIR VE BATMAN
SES ve tabip odaları 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle Diyarbakır ve Batman'daki hastaneler önünde saat 12.30'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddet ve Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçılara andı.

 

İZMİR
İzmir'de de 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle sağlık emekçileri hastanelerin önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, sağlıkta şiddet ve Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçıları andı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar - Salih İşgören Devlet Hastanesi ve birçok hastanede sağlık çalışanları sağlıkta şiddet ve Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçıları andı.