2 Mayıs 2024 Perşembe

Sağlık emekçileri g(ö)revde: Fahrettin Koca istifa

Sağlık emekçileri iş bırakma eylemlerinde yükselttikleri sloganlarla hükümetin düşman politikalarını teşhir etti. Sağlık emekçileri Fahrettin Koca'nın derhal istifasını istedi. 

Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) çağrısıyla sağlık emekçileri iki günlük iş bıraktı.

İstanbul'un birçok hastanesinde eylem yapan sağlık emekçileri sık sık "Fahrettin Koca istifa" sloganları attı. Sağlık emekçileri ayrıca "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz" vurgusunu da yineledi. 

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçileri katledilen meslektaşları için saygı duruşu yaptı. 

Sağlık emekçileri daha sonra oturma eylemine geçti. 

Şişli Etfal Hamidiye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde de sağlık emekçileri Doktor Karakaya'nın fotoğrafının yer aldığı "Öfkeliyiz, şiddete karşı 7-8 Temmuz'da G(ö)revdeyiz" yazılı pankartla eyleme başladı. 

Sağlık emekçileri alkışlarla hastanede de yürüdü. 

Sancaktepe İlhan Varak Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde de açtıkları dövizlerle hükümetin sağlık emekçilerine düşman politikalarına tepki gösterdi. Sağlık emekçileri sık sık "Yaşama, yaşatmak istiyoruz" sloganı attı. 

Acıbadem Altunizade Hastanesi, sürekli şiddete uğrayan sağlık çalışanları için açıklama yapmak zorunda kalındığı dile getirdi. Şiddet uygulayanların bu toplumun bir üyesi olduğuna dikkat çeken sağlık emekçileri, "Bu şartları sağlayan toplumsal konulara değinmek lazım" dedi. 


Kartal Lütfi Kırdar Hastanesi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Bayındır Hastanesi, Çam Sakura Şehir Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi,  Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Acıbadem Kent Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, 
Göztepe Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin eylemi sürüyor.