23 Nisan 2024 Salı

Sağlık emekçileri eylemde: Kendimiz için nöbetteyiz

Sağlık Bakanlığı ve hükümetin 'hakkınızı ödeyemeyiz' dediği ancak taleplerini karşılamadığı sağlık emekçileri, bir yandan salgın ile mücadele ederken, bir yandan da hakları için eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul'da bulunan Yedikule Göğüs Hastalıkları Devlet Hastanesi emekçileri her sabah seslerini duyurabilmek için hastane önünde bir araya gelerek eylem yapıyor, "Artık birileri sesimizi duysun" talebinde bulunuyor.

Salgına karşı ön saflarda mücadele eden sağlık emekçileri 'kahraman' ilan edildi, alkışlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından "Haklarını ödeyemeyiz" denilen sağlık emekçileri, haklarının gerçekten ödenmediğine isyan ederek "Görülmüyor, duyulmuyoruz" diyor.

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Devlet Hastanesi önünde her sabah bir araya gelen sağlık emekçileri, "Duyulmuyor, görülmüyor, dinlenmiyoruz. Artık her gün kendimiz için nöbetteyiz" pankartı açarak pandemi koşullarında artan güvencesiz çalışma koşullarına ve taleplerinin karşılanmamasına tepki gösteriyor.