28 Mart 2024 Perşembe

Sêvê Demir'in ailesi Deniz Poyraz için taziyede bulundu

Silopi'de sokağa çıkma yasağı sırasında katledilen Sêvê Demir'in annesi Sakine ve babası Abdülaziz Demir, İzmird'de faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için açılan taziyede ziyarette bulundu. Yapılan konuşmalarda, katledilen binlerce kişinin yerine binlercesinin geldiği belirtildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Konak ilçesine bağı ÇHP Çimentepe Temsilciliğinde, taziye çadırı kuruldu.

Taziyede, Poyraz'ın annesi Fehime ve Abdülillah Poyraz'a HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni yanı sıra partililer eşlik etti.

SÊVÊ DEMİR'İN AİLESİNDEN POYRAZ AİLESİNE ZİYARET
Şırnak'ın Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasından Kongreya Jinên Azad (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ile birlikte katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis (PM) üyesi Sêvê Demir'in annesi Sakine ve babası Abdülaziz Demir de taziyeyi ziyaret edenler arasında yer aldı. 

'KÜRT HALKI BİNLERCE YILDIR DİRENİYOR, DİRENMEYE DEVAM EDECEK'
Sakine Demir, Kürt halkının bedel ödemeye devam ettiğini belirterek, "Sêvê de Hevrin Xelef de Deniz de Pakize, Fatma ve adını sayamadığımız binlercesi katledildi ve yerine binlercesi geldi" dedi. Özgürlük için Kürt halkının birliğini güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Demir, "Kürt halkı binlerce yıldır direniyor, direnmeye devam edecek. İnanıyorum ki zafer halkımızın olacak, şehit namirin" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri Figen Nazife Karahan, Tuğba Dönmez, Kimet Batmaz taziyeye gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.
 
Dualarla başlayan taziyeye ziyaretler devam ediyor.