29 Mart 2024 Cuma

Romanlardan Erman Toroğlu tepkisi: Tüm medya ilişkisini kessin

Ankara'da yaşayan Romanlar, Erman Toroğlu'nun Romanlar ile ilgili sarf ettiği ırkçı sözlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'nun bir televizyon programında Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken "Böyle çingenelik olur mu… Affedersin çingenelik bu… Ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya" sözlerine tepkiler sürüyor.

Ankara'da yaşayan Romanlar, Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde yapılan yapan Tuğçe Tutal, "Roman yurttaşlarının derin yoksulluk ile mücadele ettiği bugünlerde spor yorumcu Erman Toroğlu aşağılayıcı ve ırkçı söylemlerde bulunmuştur" diyerek Erman Toroğlu'nun nefret suçu işlediğini ifade etti.

'TOROĞLU'NUN GÖREVİNE SON VERİLSİN'
Tutal, spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında yargı mercilerinin harekete geçmesi gerektiğini belirterek "Bu sözler başta ülkemizin asli unsurlarından biri olan Romanlar olmak üzere yıllardır 'hepimiz kardeşiz' diyen, 'Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız' diyen; dili, dini, ırkı ne olursa olsun tüm insanlar eşittir' diyen ve bunun için mücadele eden tüm kişileri, kurumları derinden üzmüştür" dedi.

Daha önceki programlarda da sporculara, hakemlere ve spor yöneticilerine karşı kullandığı dili de göz önüne alındığında Toroğlu'nun herhangi bir kanalda program yapmasını doğru bulmadıklaerıno kaydedin Tutal, "Ayrımcılık yapan kişilerin cezalandırılması ve bu yapılanların yanlarına kalmayacağını gösterilmelidir. Roman toplumunun hak ettiği değeri bulması için Erman Toroğlu'ndan başlayarak hak ettiği cezayı alması gereken kimselerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Verilen ceza sadece Romanlar için değil ayrımcılığa uğrayan tüm gruplar için umut ışığı olacaktır. Nitekim 'Sovoremiz phrala isinam' (hepimiz kardeşiz!)" diye konuştu.

Yaşanan durumun münferit olmadığını vugulayan Tutal, "Yaşamın her alanında ırkçı ve nefret söylemlerine karşı gereken tolerans gösterilmemelidir. Aksi halde cezasızlığın oluşması nefret söylemleri ve ırkçı söylemlerin artması için emsal olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

'TOROĞLU İLE İLGİLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILSIN'
Bütün televizyon kanallarının, Erman Toroğlu ile ilişkilerini sonlandırması gerektiğini söyleyen Tutal, "Nefret söylemlerine, ayrımcılığı, ırkçı söylemlere ve Romanları hedef alan aşağılayıcı söylemlere tepkiliyiz! Okullarda, sokaklarda, televizyon programlarında kısaca yaşamın her alanında ayrımcı söylemler ile karşılaşmak istemiyoruz! Irkçı söylemlerini nefret söylemlerinin cezasız kalmamasını istiyoruz; Erman Toroğlu ile ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.