19 Nisan 2024 Cuma

Romanlar ırkçı ifadeler kullanan Toroğlu'na dava açacak

Gaziantep FK'nın teknik direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken ırkçı ifadeler kullanan A Spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında Roman örgütleri suç duyurusunda bulunacak.

Gaziantep FK'nın teknik direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken "Böyle çingenelik olur mu?" ifadelerini kullanarak ırkçılık yapan A Spor yorumcusu Erman Toroğlu'na tepkiler sürüyor.

Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca, "Erman Toroğlu denilen şahıs çıkıp Türkiye'deki tüm Roman toplumuyla alakalı aşağılayıcı ifadeler kullandı. Bunu kınıyoruz" dedi.

Çok kısa zaman önce Şampiyonlar Ligi maçında Pierre Webo'ya yapılan ırkçılığı bütün Türkiye'nin kınadığını hatırlatan Karaca, "Bizler de bu çirkin saldırıyı kınamıştık. Biz ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Bu da bizi derinden yaralamıştır. Yıllardır yaptığımız çalışmaların şu an hiçe sayıldığını görmek bizi gerçekten çok üzdü. Aslında Erman Toroğlu bu söylemi aslında çok doğal ve içinden gelen haliyle dile getirdi. Daha sonra yaptığı hatadan geri döneyim derken daha büyük hata yaptı, 'çingene demeyelim dilenci diyelim' dedi. Bizleri daha da aşağılayan bir duruma düşürdü" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu sosyal medya hesabı üzerinden Toroğlu'na tepki gösterdi. Purçu, ırkçılık yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Purçu ayrıca, Roman örgütlerinin öncülüğünde, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile çok sayıda milletvekilinin katılımıyla suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.