19 Mayıs 2024 Pazar

Rojbin Sevil Çetin tahliye edilmedi

Gözaltına alınırken köpekli işkenceye uğrayan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Rojbin Sevil Çetin, hakkında açılan davanın 5. duruşmasında da tahliye edilmedi.  

Diyarbakır'da gözaltına alındığı sırada köpekli işkenceye uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi ve Edremit eski Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) faaliyetleri gerekçe gösterilerek, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması görüldü.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Eşbaşkan Çetin tutuklu bulunduğu hapishaneden SEGBİS ile katıldı. Çetin'in avukatları Ekin Yeter ve Muhammet Öner'in hazır bulunduğu duruşmayı izlemek isteyen HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ile TJA üyelerine pandemi gerekçesiyle izin verilmedi.

Eşbaşkan Çetin, yaptığı savunmada tüm çalışmalarının legal ve siyasi faaliyetler olduğunu vurguladı. Siyasi faaliyetlerinin illegalize edilmesini kabul etmediğini belirten Çetin, tahliyesini istedi.

Avukatlar da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, tahliye talebini reddederek, eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle bir sonraki duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.