18 Mayıs 2024 Cumartesi

Rojavalı komünistlerden işgale karşı 1 Mayıs çağrısı

TKŞ ve JKŞ üyeleri, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı 1 Mayıs'ta sokaklara çıkma çağrısı yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) temsilcileri, Türk devleti ve işbirlikçi KDP'nin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti, 1 Mayıs'ta işgal saldırılarına ve kapitalizme karşı alanlarda olma çağrısında bulundu.

ETHA'ya konuşan Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyesi Xanim Mihemmed, 1 Mayıs'ın Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu hatırlattı, "Bütün kadınlar ayaklansınlar, el ele versinler. Kadınlar evde de dışarıda da emek harcıyorlar. Kadının emek çok değerlidir" dedi.

'KADIN DEVRİMİNİN DÜŞMANI ERDOĞAN'DIR'
Güney Kürdistan topraklarının işgaline karşı devam eden gerilla direnişini selamlayan Xanim Mihemmed, "Gerillanın direnişini kutluyoruz. KDP, yanlış yolda yürüyor, doğru yola gelsin. Düşman sadece Rojava'nın düşmanı değil. Sıramız gelmez diye düşünmesinler. Erkek egemenliğine, en temel düşmanımız Erdoğan'a karşı ayaklansınlar" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Kobanê'de 3 YPJ savaşçısının hayatını kaybettiği SİHA saldırısını hatırlatan Xanim Mihemmed şunları vurguladı: "Kürt kadının, kadın devriminin düşmanı Erdoğan'dır. Erdoğan kadınlarımızdan korkuyor. Kadınlarımızı hedef alıyor ve vuruyor. O ne kadar vurursa vursun, biz başkaldırmaya devam edeceğiz."

'İŞÇİLER İŞGALE KARŞI DİRENİŞTEN GÜÇ ALIYOR'
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Mirza Berxo da 1 Mayıs'ın işçi ve emekçiler için direniş günü olduğunu belirtti.

1 Mayıs'ı büyük bir coşkuyla karşıladıklarını belirten Berxo, "Dünyanın bütün emekçileri, Kürt, Arap, Türk, Ermeni, Süryani hangi ulus olursa olsun, 1 Mayıs'tan herkes güç alıyor. Bütün insanlar, bütün uluslar için tarihi bir direniş günüdür" dedi. Dünya genelinde işçi direnişlerinin devam ettiğini hatırlatan Berxo şunları vurguladı: "İnsan bakıyor, bütün dünyada işçi direnişleri yaşanıyor. Diğer taraftan da Kürt halkının direnişi sürüyor. Örneğin Türk devleti dağlarda, gerilla alanlarına yönelik saldırıyor. Gerçekten orada güçlü ve coşkulu bir direniş yürütülüyor. Bizler de o direnişi selamlıyoruz. İşçiler olarak işgalciliğe karşı, faşist Türk devletine karşı direnişten güç alıyoruz."

"Kürt halkı için Newroz neyi ifade ediyorsa biz işçiler için de 1 Mayıs aynı şeyi ifade ediyor" diyen Berxo, bütün dünya işçilerine seslendi. Berxo şu ifadeleri kullandı: "Alanlara çıkalım, faşist sömürgeci devletlere karşı, kapitalizme karşı direnelim. 1 Mayıs günü gerçekleştireceğimiz direnişimiz çok önemli. Bütün dünya işçileri olarak alanlara çıkıp direnelim. Gerillayla dayanışalım, işgalci Türk devleti dağlara saldırıyor. KDP'nin ihanetini kınayalım. Rojava halklarına çağrımız alanlara çıkmalarıdır. KDP'nin ihanetini ve Türk devletinin saldırılarını kınamalarıdır."