17 Mayıs 2024 Cuma

'Rojava'da ki kadın devrimini savunalım'

Güney Kürdistan'da kimyasal silahlara ve işgal saldırılarına derhal son verilmesini isteyen Avrupa SKB, Rojava kadın devrimini savunmaya çağırdı. 

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi'ne yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her yıl yapılan, Kürt halkının, önderliğinin iradesini kırmaya dönük bugünkü bombardımanlar, saldırılar dünden farklı. Daha stratejik. Türk sömürgeciliği ABD emperyalizmi ve onun savaş örgütü NATO ile anlaşarak saldırıyor.

Güney Kürdistan'da işbirlikçi KDP güçleriyle ortak Kürt özgürlük hareketinin kadrolarını kimyasallar kullanılarak katletmeyi planlıyor. Kuzey ve Doğu Suriye'de, Rojava'da özerkliğe son vermek istiyorlar. Şengal'de demokratik özerk bölgeyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Turkiye ve Kuzey Kürdistan'da ise gözaltı tutuklama, katliamlar bitmedi birde kadınlar gençler düşürülerek yozlaştırılmaya çalışılıyor.

Gelin Türk sömürgeciliğinin, ABD ve NATO'nun Kürdistan'da başarılı olmasına izin vermeyelim. Farklı ulusal kimliklerden halkların, kadınların bir arada yaşadığı özerk yönetimleri, Rojava'da ki kadın devrimini savunalım. Güney Kürdistan'da ki savaşa, gerillaların katledilmesine seyirci kalmayalım. Kadına yönelik şiddetin savaşla devam etmesine hayır diyelim."