28 Mart 2024 Perşembe

Rojava'da halklar saldırılara karşı yürüdü

Rojava'da halklar Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylem yaptı. Eylemlerde direniş çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk Devletinin Rojava - Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı halklar bugünde sokaklara çıktı. 

QAMİŞLO

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği Korniş mahallesinde toplanarak Çiftçiler meydanına yürüyüş gerçekleştirdi. 

Meydanda Suriye Devrimci Gençlik Hareketi adına konuşma yapan Şêrhat Ehmed işgalci saldırıların direnişlerini ve mücadele iradelerini kıramadığını belirtti. Ehmed, tüm saldırılara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.‎

Eylem, “İşgalci hayır” , “Yaşasın QSD direnişi, ‘yaşasın halk direnişi’ sloganlarıyla sona erdi. 

MİNBİC

Minbic halkı, “Dêrik, şehitlerinin ruhuyla Minbic halkı Türk faşizmine karşı başkaldırıyor” şiarıyla eylem yaptı. 

Binlerce kişi Mizan Dörtyolu’nda toplanarak sloganlarla merkez meydanına yürüdü. Meydanda Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Xer Şêxo konuşma yaptı. Şêxo, Türk devletinin amacının Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal etmek olduğuna dikkat çekti. Son dört gündür sürdürdüğü işgalci saldırılarla halklara karşı savaş suçu işlediğini söyledi. 

Uluslararası güçlerin Türk devletinin bu suçlarına karşı sessiz kalmasını kınayan Şêxo “Kuzey ve Doğu Suriye halkları dayanışma ve direnişi büyüterek işgal planlarını boşa çıkartacak” dedi. 

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Eş Başkanı Heyat El Salim ise işgalci Türk Devletinin Dêrik’e bağlı Teqil Beqil köyünde bombalı saldırıda ve işgal saldırılarında katledilenleri andı direnişi büyüteceklerini belirtti.

Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Riwêda Hinêzel de, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının barış istediğini fakat işgalci Türk devletinin katliamlar gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Riwêda Hinêzel, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarından vazgeçmeyeceklerini saldırılara karşı “savunma haklarını kullanarak direneceklerini söyledi. Riwêda Hinêzel konuşmasını silahlarınızdan daha güçlüyüz. Çünkü biz hakikatin sesiyiz, halkların kardeşliğini temsil ediyoruz. Topraklarımızı fedaiece savunacağız” sözleriyle bitirdi.