4 Mayıs 2024 Cumartesi

Rojava'da 8 Mart hazırlıkları sürüyor

Rojavalı komünist kadınlar 8 Mart çalışmaları kapsamında Kobanê ve Hesekê'de ev toplantıları ve eğitim çalışmaları düzenledi.

Rojavalı komünistler 8 Mart'a günler kala çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Kobanê'de Botane Xerbî mahallesinde ev toplantıları gerçekleştirdi. Toplantılarda 8 Mart gündemli sinevizyon izlendi, Raperîn gazetesi okundu. 8 Mart'ın tarihçesi üzerine bilgilendirmenin yapıldığı ev toplantılarında, kadınlara yapılacak etkinlik ve eylemlere katılmaları için çağrılar yapıldı. Ev toplantıları ardından kadınlarla kutlamalar gerçekleştirildi, halaylar çekildi.

Rojavalı komünistler aynı zamanda "Kadın devrimi kolay değil ama zafer kesin" şiarının yazılı olduğu pankartları kentin çeşitli yerlerinde astılar.

HESEKÊ
JKŞ üyeleri Hesekê'de 8 Mart çalışmaları kapsamında kadın ve erkeklerle eğitim çalışmaları gerçekleştirdi. TKŞ binasında yapılan eğitim çalışmasında "Sosyalizmde kadın kazanımları ve kadın devrimi" temalı sinevizyon izlendi.

8 Mart'ın ve Ortadoğu'da kadın mücadelesinin tarihçesini aktaran JKŞ Sözcüsü Fadya Sido, kadınların gerici erkek egemen sistemlerde maruz kaldığı baskı ve sömürüye dikkat çekti. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları vurgulayan Sido, kadın özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen öncü kadınların yaşamlarından da aktarımlar yaptı.

Kadın devriminin erkek egemen sisteme ve kapitalizme karşı ikili mücadelesine işaret eden Sido, Rojava devriminde kadınların büyük bedeller ödeyerek kazanımlar elde ettiğini kaydetti. Rojava devriminin kazanımlarının geliştirilmesi için kadınların örgütlü mücadelesinin büyümesi gerektiğinin altını çizen Sido, 8 Mart etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.