29 Mart 2024 Cuma

Rojava sınır köyleri obüs bombardımanı altında

İşgalci Türk devletinin sınır hattında sivil halkın yaşam alanlarına yönelik obüs ve top atışları yaygınlaştı.

İşgalci AKP/MHP iktidarının, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları sivil yerleşim alanlarını hedef alarak devam ediyor. Qamişlo, Amûde, Tirbespiyê, Dirbêsiyê, Kobanê ve Şehba köylerine yönelik yoğun top atışları gerçekleştiriliyor.

İşgal güçleri, Qamişlo'nun batısında yer alan Dodan, Kodo, Diguri, Nef, Herem Reş, Hirmê Şêxo, Alîfero ve Til Zîwan köylerine yoğun obüs ve havan saldırısı düzenledi. Hermê Şêxo köyüne yönelik saldırı sonucu elektrik hatlarında hasar meydana geldi.

Tirbespiyê'de ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Til Berhem köyündeki tahıl depolarını ağır silahlarla hedef alındı. Bölgeye şu ana kadar 3 top mermisi isabet etti. İşgalciler ayrıca kente bağlı Süryani köyleri olan Mehrekan ve Rûtan'ı da bombaladı.

Amûde'ye bağlı Xerez, Til Kêf, Cirnik, Keramê, Bûheyra ve Xanikê köyleri ağır silahlarla tarandı, Til Hamdûnê, Şêxo ve Şorikê köylerine de havan atışları gerçekleştirildi. Dirbêsiyê'nin Çetelê, Kobanê'nin Girê Ebrê Ve Şehba'ya bağlı Kefer Neya ve Belûniye köyleri işgalciler tarafından bombalanıyor.