23 Nisan 2024 Salı

Rojava Özerk Yönetimi olası deprem için acil önlem aldı çadırlar açtı

Kuzey ve Doğu Suriye Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi, Heyva Sor a Kurd ve Qamişlo Halk Belediyesinin ortak çabasıyla acil durum çadırları açıldı. Çadırlarda hizmet ve sağlık kurumları görev üstlenecek. Ayrıca sağlık çalışanları ve acil müdahale ekipleri de kentlerde görev yapacak.

Maraş ve Antep merkezli deprem, Kuzey ve Doğu Suriye ile Suriye'nin birçok şehrini de etkiledi.

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi, yaşanabilecek yeni depremlerde oluşacak acil durumlar için Heyva Sor a Kurd ve Qamişlo Halk Belediyesi işbirliğiyle çadırlar açtı. Qamişlo'da Heysem Kiço Stadı ve 12 Mart Stadı'nda kurulan çadırlarda halka hizmet ve sağlık kurumları görev yapacak.

Ayrıca sağlık çalışanları ve acil müdahale ekipleri tüm Qamişlo'ya dağılacak. Acil durumlarda halk evlerini terk etmek zorunda kalırsa kurulan çadırları kullanabilecek.

Özerk Yönetim, Fırat bölgesindeki Kobanê şehrinde de Şehit Egid Meydanı, Yeni Mahalle ve Helincê Yolu üzerinde çadırlar kurdu. Bölge Yürütme Komitesi ve Fırat Bölgesi belediyeleri, şart ve koşullara göre çadırların sayılarının artabileceğini açıkladı.

Til Temir ilçesinde büyük bir çadır kurulurken, Dirbêsiyê ilçesinde de bir çadır kuruldu. Hesekê şehir merkezinde iki çadırın kurulması için hazırlıklar yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca Tirbespiyê ilçesinde de Acil Durum Komitesi, ilçenin güneybatısındaki Belediye Meydanı'nda iki, kuzeydoğusundaki Azadî Meydanı'na da iki çadır kurdu.

Girkê Legê ilçesindeki tüm salon ve statlar da acil durumlar için hazırlandı.