16 Nisan 2024 Salı

Rojava halklarından işgal saldırılarına karşı direniş mesajı

Rakka, Minbic ve Şehba halkları, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları karşısında Özerk Yönetim ve QSD'yi sahiplenme mesajı verdi, direniş çağrısı yaptı.

Türk devletinin işgal saldırıları sürerken, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halkları protesto eylemleri yaptı, Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Güçleri'ni (QSD) sahiplenme mesajları verdi.

Rakka halkı, faşist AKP/MHP rejiminin saldırılarına karşı Hevrîn Xelef Parkı'nda toplandı, Saat Kavşağına kadar yürüdü.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde konuşan Devrimci Gençlik Hareketi Eş Başkanı Buşra Elî, işgal saldırılarına karşı sonuna kadar QSD'nin yanında olacaklarını belirtti.

Zenûbiya Kadın Topluluğu yöneticilerinden Cîhan Mihemmed de Türk devletinin yeni Osmanlıcı planlar yaparak işgal saldırılarını artırdığına dikkat çekti. Cîhan Mihemmed faşist şeflik rejiminin bölge halklarının iradesini zayıflatmayı ve Özerk Yönetim kazanımlarını yok etmeyi amaçlandığına vurgu yaptı.

Rakka Halk Meclisi Eş Başkanı Mihemed Nûr El Dîb ise Türk devletinin sivil yerleşim alanlarını doğrudan hedef alındığını vurguladı. Bölgenin altyapısına yönelik saldırıları hatırlatan El Dîb, Türk devletinin halkın yaşamını ekonomik olarak zorlaştırmak istendiğine dikkat çekti, işgale karşı direneceklerini belirtti.

Eylemde sık sık "Yıkılsın faşist Türk rejimi", "Yaşasın QSD" ve "Yaşasın gerilla direnişi" sloganları atıldı.

MİNBİC
Minbic Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi üyeleri, Mezan Kavşağı'nda toplandı, sloganlarla kent merkezindeki Meseb kavşağına yürüdü.

Eylemde konuşan Huzeyfa Ebdo, işgalci Türk devletinin bölge halklarına yönelik saldırılarının yeni olmadığını hatırlattı, son günlerde halka yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi.

Türk devletinin devrim toprakları için tehdit olduğu vurgulayan Huzeyfa Ebdo, "Toprağımızın ve halkımızın özgürlüğüne el uzatanların karşısında duracak, işgal ettikleri toprakları geri alacağız" dedi.

ŞEHBA
Şehba'da bulunan Efrinli şehit anneleri, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Anneler adına açıklama yapan Asya Ebdo, emperyalist güçlerin Türk devletinin saldırılarına onay verdiğini ve sessiz kaldığını dile getirdi.

Til Rıfat ve Aqibe köylerinde çocukların hedef alındığına dikkat çeken Asya Ebdo, işgalcileri kovana dek mücadele edeceklerini kaydetti.