20 Mayıs 2024 Pazartesi

'Rojava devrimini korumak için daha fazla ileri çıkmalıyız'

Kuzey ve Doğu Suriye Ermeni Sosyal Meclisi ve Şehit Nubar Ozanyan Taburu, "Bizler hep birlikte Rojava devirmini savunmalı kazanımlarımızı korumak için daha fazla ileri çıkmalıyız" diye belirtildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Ermeni Sosyal Meclisi ve Şehit Nubar Ozanyan Taburu, Rojava devriminin 9. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklamada, "Büyük mücadelelerden sonra Suriye'nin Kuzey-Doğusunda doğan özyönetim kültürel haklarından, dillerinden, gelenek ve tarihlerinden mahrum bırakılan ezilen halkların haklarına kavuşmalarını sağladı. Bu büyük değişim bilimsel ve pratik anlamda kadınların hayatın her alanında erkeklerle aynı haklara sahip olabilecek bir şekilde hatta kadınları özsavunma alanında da yer almasını sağladı" denildi.

Rojava devriminin Kobanê, Efrîn ve Cizire'de IŞİD çetelerine karşı savaşılarak elde edildiği ve savunulduğu vurgulanan açıklamada, "Adaletsizliğe karşı mücadelede, topraklarını, kültürlerini, tarihlerini ve tüm haklarını kazanmak ve korumak için binlerce şehit verildi. Bizler hep birlikte Rojava devirmini savunmalı kazanımlarımızı korumak için daha fazla ileri çıkmalıyız" diye belirtildi.