24 Nisan 2024 Çarşamba

'Roboski'de adaleti sağlayacağımız güne kadar uyumayacağız'

Roboski katliamının 82. ayında adalet taleplerini yineleyen İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen, "Roboski'de adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da" dedi.
Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski katliamının 82. ayında adalet talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklama yapan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen, katliamın soruşturulmasına ilişkin, "Neredeyse 8 yıla yakın bir zamandır aileler başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, hukukçular, demokratik kitle örgütleri faillerin ortaya çıkarılması, suçluların cezalandırılması ve adaletin sağlanması için hukuk mücadelesini vermeye devam ettiler. Olayın tüm maddi gerçekliğiyle ortada durmasına rağmen ne yazık ki hukuksal anlamda olay gerçekliğe ulaşmış değil" dedi.
 
Çevirmen, söz konusu devlet ve devlet mekanizmaları olduğunda her zaman cezasızlık uygulandığını ve Roboski'de de cezasızlık politikasının devam ettiğini belirtti.
 
34 insanın katledildiği Roboski'de mahkemelerin maddi gerçekliğe ulaşmak için bir şey yapmadığını söyleyen Çevirmen, "Bugün cezasızlık ilkesiyle sonuçlanmış gibi görünen bu gerçek, hepimizin bildiği bir gerçektir. Adalet er geç, inatçı gerçeklik nedeniyle yerini bulacaktır" dedi.
 
Adalet aradıklarını ve barış içinde bir arada yaşam için mücadele ettiklerinin altını çizen Çevirmen, "Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboski'den geçecektir" ifadelerini kullandı.