29 Mart 2024 Cuma

'Roboski yüz yıl geçse de unutulmayacak bir acıdır'

Adalet arayışlarının 343. haftasında da bir araya gelen Roboskililer, yüz yıl geçse bile katliamı unutmayacakları mesajını verdi.
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 343'üncü haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.
 
Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı. Roboski'de acının ve gözyaşının dinmediğini vurgulayan Encu, bugüne kadar yaptıkları açıklamalarla hukuka, adalete ve vicdanlara seslendiklerini belirtti. Encu, "Roboski yüz yıl geçse de unutulmayacak bir acıdır. Devlet, yargı ve medya işbirliği ile Ankara'nın soğuk ve karanlık dehlizlerinde karanlığa sürüklenmiş inkarın, zulmün ve adaletsizliğin adıdır" diye konuştu.
 
Katliamın olduğu tarihte hayatlarının değiştiğini ifade eden Encu, "Başka kimsenin başına bu felaket gelmesin, kimse bu acıyı yaşamasın diye bu mücadeleye giriştik. Bu mücadelemiz, katliamının sorumlularının hukuk karşısında hesap vermesi ve yargılanmasının sağlanması; böylelikle bir daha Roboski benzeri bir katliamın yaşanmamasının hukuk tarafından teminat altına alınmasının sağlanması içindir" dedi.