3 Mayıs 2024 Cuma

Roboski katliamının 8. yılı: Aileler çocuklarının mezarlarını ziyaret ediyor

Savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınlarını kaybeden Roboskililer, katliamın 8. yılında siyah giysiler giyerek yakınlarının mezarları başında toplanmaya başladı.

19'u çocuk 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının bugün 8. yılı. Yıllardır adalet mücadelelerinden vazgeçmeyen Roboskililer, bugün bir kez daha katledilen yakınlarını anmak için "Roboski Şehitliği'nde" bir araya geldi.

Soğuk hava ve kar yağışına rağmen Roboskililer, katledilen yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak mezarlığa geldi. Her yıl olduğu gibi bu yılki anmada da siyah giysiler giyen Roboskîlilerde hem acı hem de öfke var. Roboskîliler, faillerin halen bulunmamasına tepki göstererek, adalet taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

Halkın mezarlığa gelmesiyle, anma öncesi köye yüzlerce asker sevk edildi. Askerler, köyün giriş ve çıkışlarında bekliyor. Mezarlıklara gitmek isteyenlerin askerler tarafından kimlik sorgusu yapıldı.

Roboskî'de yapılacak anmaya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDP milletvekillerinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katılacak.