19 Mayıs 2024 Pazar

'Roboski, devletin sınavıdır'

Roboski İçin Adalat Girişimi'nin, Roboski katliamın 86'ncı ayında yaptığı açıklamada, "Adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır" dedi.
Roboski İçin Adalet Girişimi, katliamın 86. ayına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
Girişim adına açıklama yapan Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 2 bin 588 gün geçmesine rağmen hala adaletin yerine gelmediğini söyleyerek ailelerin AHİM'in kararı ile katliamın cezasız bırakıldığını kaydetti.
 
Gündüzalp, "Anayasa Mahkemesinin basit gerekçelerle bakmadığı dava, mutlaka yeniden görüşülecektir. Katliamları devam ettirici niteliği olan cezasızlık geleneği, hukuku yok varsayma, maddi gerçekliğe ulaşmayı engelleyici uygulamalar, görünmeyen ellerle Roboski davası için de hala uygulanıyor" dedi.
 
YATAKLARINIZDA RAHAT UYUTMAYACAĞIZ
 
Türkiye'nin adalet sisteminin çöktüğünün ispatlarından birisinin Roboski Katliamı olduğunu aktaran Gündüzalp, "Toplumsal barışın sağlanması geçmişle yüzleşerek ve hesaplaşılarak olacaktır. Roboski'ye ve daha bir çok katliam için adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Başta Roboski olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da" diye konuştu.
 
"İnsan olarak ne yapabilirim?" sorusunu soran herkese her ayın 28'inci günü seslenmeye devam edeceklerini vurgulayan Gündüzalp, "Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboski'den geçecektir" dedi.