18 Mayıs 2024 Cumartesi

Roboskî katliamı 121. ayında: Katiller bulunsun

Roboskî katliamının 121. ayında yapılan açıklamada, adalet yerini bulana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.  

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî katliamının 121. ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde açıklama yaptı. "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, Roboskî İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp konuştu.

Katliamların tekrar etmemesinin ve çözümün yeniden kurulabilmesinin eşiğinin Roboskî olduğunun altını çizen Gündüzalp, "Sınırlara inatla karşı çıkmanın barışa götüren yolu da Roboskî için adalettir. Tarihin, zamanın, insanın, sınırın, ağacın, suyun, katırın, hayatın kesiştiği ve durdurulduğu andır, acıdır Roboskî katliamı. Adalet olmadan da o an dondurulmuş olarak ailelerin ve hepimizin içinde hep büyüyerek, unutmayarak durmaya devam edecek. Roboskî'de bir katliam yapılmıştır ve insanlığa karşı bir suç işlenmiştir. Sorumlular mutlaka ortaya çıkacaktır" diye belirtti.

"Geçmişle yüzleşmeden gelecek inşa edilemez" diyen Gündüzalp, "Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboskî ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına, özgürce/engelsizce bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. 'İnsan olarak ne yapabilirim?' sorusunu soran herkese her ayın 28. günü sesleneceğiz, hatırlayacağız, 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' diyeceğiz. Bu topraklarda 'Barış ve Adalet'in yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir. Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır" ifadelerini kullandı.