11 Mayıs 2024 Cumartesi

riseup4solidarity'dan Rojava'yla dayanışma çağrısı

Rojava'nın savaş tehdidi altında olduğuna dikkat çeken Dayanışma İçin Ayağa Kalk Komitesi (riseup4solidarity), Frankfurt başta olmak üzere birçok kentte pankart astı.

Dayanışma İçin Ayağa Kalk Komitesi (riseup4solidarity), Rojava'nın saldırı tehdidi altında olmasına dikkat çekmek için başta Frankfurt olmak üzere bir çok kentteki köprülere pankartlar astı.

Pankartlarda Rojava ile dayanışma mesajları yer alırken, savaş politikaları eleştirildi. 

Öte yandan Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) de "Ivana'dan Kerem, Rojava'yı savunmak özgürlüğü savunmaktır" başlıklı pankart astı. 

Frankfurt Dayanışma İçin Ayağa Kalk Komitesi yaptığı açıklamada, Alman devletini de eleştirdi. Rojava halkıyla dayanışma çağrı yapan komite açıklamasında şunları kaydetti: 

"Harekete geçmemiz gerekiyor. Türk devleti yeniden Rojava'ya saldırmaya hazırlanıyor. Rojava halkı büyük tehlike altında. Özgür bir toplum için mücadele veren bu insanlara karşı dayanışmamızı göstermek için bu pankart asma eylemlerimizi yapıyoruz. Aynı zamanda Alman devletinin faşist türk devletiyle yaptığı anlaşmaları doğru bulmadığımızı göstermek istiyoruz. Türk devletinin katliamcı politikası devam ettği sürece, Almanya devleti AKP rejimini ve savaşlarını maddi ve askeri yardımla olanaklı kıldığı sürece, savaşın sorumluları Alman parlamentosunda ve Rheinmetal şirketin yönetiminde oturduğu sürece biz direnmeye devam edeceğiz. Saldırıyı beklemeyeceğiz, savaş hazırlıklarına sessiz kalmayacağız, şimdi harekete geçeceğiz. Eğer savaşlar burada başlıyorsa burada da durdurulabilinir."