3 Mayıs 2024 Cuma

Rifis Makina'dan işçilere tehdit: Birleşik Metal-İş'le devam etmeyeceğiz

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye oldukları için 8 işçinin işten atıldığı ve işçilerin direnişe geçtiği Rifis Makina'da patronların Birleşik Metal İş'le bir süreç yürütmek istemediklerini ve başka bir sendika bulacaklarını söyledikleri ses kaydı ortaya çıktı. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş'e üye oldukları gerekçesiyle 8 işçinin işten atıldığı ve işçilerin direnişe geçtiği Rifis Makina'da Alman ve Türk patronlar, işçileri toplayarak bir konuşma yaptı. İşçilerden birinin aldığı ses kaydıyla ortaya çıkan konuşmada Alman ortak Harry Ficher ile Türk ortak Ali İhsan Naçak'ın işçilere Birleşik Metal İş sendikasıyla bir süreç yürütmek istemediklerini ve başka bir sendika "getireceklerini" söylediği ortaya çıktı.

Birleşik Metal İş'in bir kısmını yayınladığı ses kaydında patron Ali İhsan Naçak işçilere şunları söylüyor:

"Koşullara baktığımız zaman böyle bir zam oranı yok. Bizim yapabileceğimiz, kendimizi zorlayarak aldığımız bir önlem. Sizi enflasyona karşı ezdirmemek için kendimizi zorlayabileceğimiz en üst noktada zorladık. Bununla beraber bu öneride aynı zamanda şöyle olacak, seneye kadar ki anlaşmamızda yeni bir sendika bulacağız. Biz Birleşik Metal'in tavırlarıyla bu yolda gitmek istemiyoruz. İsteyen herkes sendikalı olabilir. Sendikaya karşı bizim bir tavrımız yok. Ama bu arkadaşlarla, Birleşik Metal'le bu yolda devam etmeyeceğiz yani. Bunu da aşağı yukarı hepiniz anlıyorsunuz."

Birleşik Metal-İş yaptığı açıklamada konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.