7 Mayıs 2024 Salı

Reysaş'la görüşmeler olumsuz sonuçlandı: Nakliyat-İş grev kararını astı

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İletişim A.Ş. ile TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine Nakliyat-İş sendikası grev kararı aldı. Reysaş Tüvtürk Eskişehir araç Mauyene İstasyonu'na asılan grev kararında, grevin 17 Ağustos'ta başlayacağı duyuruldu. 

Eskişehir'de, Reysas ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca Nakliyat-İş Sendikası grev kararı aldı. Grev, 17 Ağustos'ta başlayacak.

Nakliyat İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Sendikamız üç yılı bulan örgütlenme ve direniş süreci sonunda Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesinde toplu iş sözleşmesi süreci grev aşamasına gelmiştir. Sendikamız tarafından 9 Nisan 2021 tarihinde TİS görüşmelerini başlatmak üzere Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş işverenliğine çağrı yapılmış ancak toplantıya katılım olmamıştır. Daha sonra ki arabulucuk sürecinde de anlaşma sağlanamamıştır. Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, 17 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.00'da uygulamaya başlamak üzere; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. işletmesinde ve işletmeye bağlı iş yerlerinde; (Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli, Tosya) başlatılmak üzere 6356 Sayılı Yasanın 60. Maddesine göre grev kararı ve grev uygulama tarihi ile ilgili karar almıştır. Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun katılımıyla 06 Ağustos 2021 tarihinde saat 12:00'da grev kararı ve grev uygulanma tarihi ilanı ilk olarak Reysaş Tüvtürk Eskişehir Araç Muayene İstasyonunda asıldı" denildi.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: REYSAŞ, SENDİKA DÜŞMANLIĞI YAPIYOR
Grev kararının asılması sırasında konuşma yapan Genel Başkan Küçükosmanoğlu, Reysaş işvereninin açıkça işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını, sendikal örgütlülüğe saygı göstermediğini, engellemelerde bulunduğunu belirtti. Buna karşı her alanda mücadele edildiğini, bu süreçte 40'ın üzerinde sendika üyesi işçinin işten atıldığını, direnişler yürütüldüğünü, süreç içerisinde açılan davaların kazanıldığını söyledi.

Ancak her türlü engellemeye, baskıya rağmen Reysaş'ta grev aşamasına gelindiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, 3 yılın sonunda hala içeride çalışan sendikaya üyesi ve sendikasına, anayasal hakkına sahip çıkan işçilerin olduğunu söyledi. Küçükosmanoğlu "Burada yaşanılan süreç aslında sendikalaşmanın ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu" dedi. 

GREV 17 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK
Grev kararının 17 Ağustos günü başta Eskişehir Merkez İstasyonu olmak üzere tüm bölgelerde uygulanacağını belirten Küçükosmanoğlu "Artık Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanları toplu iş sözleşmeli, sendikalı olarak çalışacak" dedi. Ali Rıza Küçükosmanoğlu "Tüm Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanlarını anayasal sendika hakkına sahip çıkmaya ve kitle örgütlerin, sendikaları Reysaş greviyle dayanışmaya çağırıyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.