19 Mayıs 2024 Pazar

Rektör İbiş'i protesto etmek isteyen öğrencilere ÖGB saldırdı

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen 'Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu' programında yer alan Rektör Erkan İbiş'i protesto etmek isteyen öğrenciler, özel güvenliğin saldırısına uğradı. Öğrenciler saldırıyı "Cebeci faşizme mezar olacak" sloganları atarak protesto etti.

Ankara Üniversitesi (AÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Rektör Erkan İbiş ile Kültür Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla düzenlenen 'Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu'na fakültede okuyan öğrenciler alınmadı.

Sempozyumun düzenlendiği salonun önüne gelen öğrenciler, özel güvenlik tarafından engellendi. İçeri girmek istedikleri salonun kapısını kilitlemeye çalışan özel güvenliğe karşı çıkan öğrenciler coplarla darp etti.

Darp edilen öğrenciler maruz kaldıkları saldırıyı fakülte koridorlarında "Cebeci faşizme mezar olacak" sloganları atarak protesto etti.

Yaşanan bu olay üniversitedeki birçok öğrenci kulübü tarafından yapılan yazılı açıklama ile protesto edildi.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu, AÜ Sosyal Bilimler Topluluğu, AÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu,  AÜ Yenilikçi Düşünce Topluluğu, Mülkiye Emek Topluluğu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Edebiyat Topluluğu ve Sine-i Tüllab tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Fakültemizin 160 yıllık tarihini, akademik ve ilerici mirasını hiçe sayan, fakülte tarihimizin en büyük akademi kırımlarından birini gerçekleştiren mevcut Rektör Erkan İbiş'in 19 Kasım Salı günü fakültemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumunda onur kurulunda yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

"SBF'nin ilerici gençleri olarak bildirmekteyiz ki, Mülkiye düşmanlığını her eyleminde belirten, akademide kıyım gerçekleştiren, Cebeci Kampüsünü polis ablukasında tutmaya çalışan bu zatın yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşma yapmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur.

"Bizlerin önüne sempozyum diyerek belirli dönüşüm hamleleri olarak sunulan bu utanç verici tablonun oluşum mimarları yine seçimle gelmemiş kayyum idareciler ve yandaşlarıdır.

'HAKİKATİ İHRAÇ EDEMEZLER'
"Mülkiye'nin isminin bu insanlar ile yan yana gelmesinden utanç duyuyor ve tüm sıra arkadaşlarımızı, hocalarımızı Mülkiye'nin onuruna sahip çıkmaya davet ediyoruz.

"Ve şu da çok iyi bilinsin ki: Hocalarımızı ihraç etmiş, bizleri soruşturmalar ile uzaklaştırmaya çalışıyor olabilirler fakat hakikati ihraç edemezler! Biz buradayız!"