29 Mart 2024 Cuma

Rehin tutulan Yüksekdağ'ın duruşması ertelendi

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret iddiasıyla yargılanan HDP?nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ?ın duruşması ertelendi.
Mersin'de 13 Mart 2016'da partisinin Olağanüstü İl Kongresi'nde yaptığı konuşmadan dolayı dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi.
 
Mersin 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Yüksekdağ katılmazken avukatları hazır bulundu. 
 
Avukat Ali Bozan, Yüksekdağ'ın yargılama konusu olan konuşmaları yaptığı dönemde milletvekili olduğunu hatırlattı.
 
Bozan şöyle konuştu:  "Konuşmaların tümü yasama sorumsuzluğu kapsamındadır. Bu nedenle düşme kararı verilmesi gerekir. Mahkemenin bu konuda araştırma ve inceleme yapması talebinde bulunduk. Bugüne kadar mahkemece olumlu veya olumsuz karar verilmemiştir. Müvekkilim Mersin ilinde yapmış olduğu konuşmada davaya konu konuşmanın benzerlerini Meclis’te de yapmıştır. Suç işleme kastı yoktur. Öncelikle düşme kararı dosyanın esasına girilecekse müvekkilimin yapmış olduğu konuşma düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamına girmektedir. Müvekkilim o tarihte HDP Eş Genel Başkanı'ydı. Müvekkilimin sert bir şekilde eleştirmesi doğaldır."
 
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 27 Kasım'a erteledi.