18 Mayıs 2024 Cumartesi

Redhack davasında 'kovuşturmanın genişletilmesi' kararı

Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait elektronik e-posta yazışmalarını haberleştirdikleri için 6 gazeteci hakkında açılan davada "kovuşturmanın genişletilmesi" kararı verildi. Gazeteciler hakkındaki adli kontrol tedbirleri ise kaldırılmadı.

Gazeteciler Derya Okatan, Ömer Çelik, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Eray Sargın ve Metin Yoksu hakkında eski Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait elektronik posta yazışmalarını haberleştirdikleri gerekçesiyle "örgüt üyeliği", "örgüt propagandası", "bilişim sistemini engelleme" ve "verileri yok etme" iddialarıyla açılan davanın 12'nci duruşması görüldü.

İstanbul Adliyesi 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya gazeteci Tunca Öğreten ve Derya Okatan katıldı. Duruşmada gazetecilerin avukatları hazır bulundu.

AVUKATLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, savcı celse arasında, Redhack ile ilgili yürütülen soruşturma bilgilerinin sorulması için kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu.

Tunca Öğreten, Metin Yoksu, Eray Sargın ve Mahir Kanaat'ın avukatları sırasıyla söz alarak, savcının talebinin yargılamayı uzatacağı ve katkı sunmayacağını ifade ederek, talebin reddini istedi. Avukatlar, gazetecilerin hala aktif bir şekilde mesleklerini icra ettiğine işaret ederek, adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme, kovuşturmanın genişletilmesini talebini kabul ederek, 5 yıldır süren adli kontrol tedbirlerinin uygulamasının devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 9 Aralık'a ertelendi.