1 Mayıs 2024 Çarşamba

R.A.G: Tacizin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğim

R.A.G.'ye cinsel tacizde bulunan ve tutuklu yargılanan D.G., 6 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak. Tacizin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğini kaydeden R.A.G., kadın örgütlerine dayanışma çağrısı yaptı. Duruşma, 14.30'da İstanbul Adliyesi'nde görülecek.

Kadına yönelik şiddet ve taciz yaşamın her alanında sürüyor. R.A.G., 3 Ocak akşamı Beşiktaş'ta, otobüs durağından beklediği sırada D.G'nin tacizine uğradı. Genç kadının şikayeti sonucu tutuklanan tacizci R.A.G., 6 Şubat'ta saat 14.30'da İstanbul Adliyesi'nde ilk duruşmasına çıkarılacak. 

D.G.'nin tutuklanması kolay olmadı. Her taciz olayının ardından olduğu gibi, tacize uğradığını ıspatlamak yine kadına dayatıldı.

Yaşadığı süreci ETHA'ya anlatan R.A.G., tacize uğradıktan hemen sonra bağırdığını ve etraftan yardım istediğini aktardı. İlk anda kimsenin yardım etmediğini kaydeden R.A.G, tacizde bulunan D.G.'nin kaçmaya yeltenmesinin ardından duraktaki insanların etrafını sardığını ve kaçmasını engellediğini belirtti. "Bu esnada onu engelleyenlere saldırdı" diyen R.A.G., daha sonra polisin geldiğini ve ifade için karakola gittiklerini söyledi. 

'POLİS TACİZİ DİLLENDİRMEM AYIPMIŞ GİBİ DAVRANDI'
İfade sürecinin zorlu olduğunun altını çizen R.A.G., "Polis beyanımı esas aldı evet ama tacize uğradığımı sanki dile getirmemem gerekiyormuş gibi davrandılar. Olayı basit bir şekilde 'elleme' olarak yazmışlar tutanağa ama öyle değildi. Olayı anlatırken psikolojik tıkanıklık yaşadım. Cinsel tacizin detayını verirken kafalarını çeviriyorlar. Zaten cinsel tacize uğramışsınız ve bu tepki olayın şokunda olan birini etkiliyor" dedi.

D.G.'nin avukatının da müvekkilini aklamak için kendisiyle iletişime geçmeye çalıştığını kaydeden R.A.G., "Bana uzun ve ayrıntılı bir mesaj attı avukatı. Sanığın ailevi sıkıntılarından, depresyonda olduğundan bahsetmiş. Hatta fiziksel bozukluğu varmış ve bünyesi alkole dayanıklı değilmiş o gün fazla içmiş. Ve dengesini kaybedip düşmemek için eliyle bana çarpmış. Olayı böyle meşrulaştırmaya çalışıyor ama eliyle çarpmadı, taciz etti" dedi.

D.G.'nin 6 Şubat'ta ilk duruşmaya çıkacağını hatırlatan R.A.G., tacizin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğini ve ne olursa olsun davanın peşini bırakmayacağını söyledi. R.A.G., kadın örgütlerine de dayanışma çağrısı yaptı.