26 Nisan 2024 Cuma

QSD saldırıya hazırlanan çeteleri vurdu

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılar sürerken, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Zirgan'da saldırı için hazırlık yapan çeteleri, Şehba'da ise bölgeye bombardıman gerçekleştiren işgal üslerini hedef alan eylemler gerçekleştirdi.

İşgal tehditlerini sürdüren Türk devleti, Rojava sınır kentleri ve köylerine yönelik bombardımanı bugün öğle saatlerinden itibaren yoğunlaştırdı.

Til Temir'in önce Til El Leben, Ebreş ve Şêx Eli köyleri, ardından ise Gozeli, Şêx Elî, Dirdara ve Ebûş köyleri ağır silahlarla hedef alındı.

Minbic'in Yalinlî ve Şehba'daki Bênê köylerine topçu atışları yapıldı.

Dêrik'e bağlı Eyn Dîwar köyü ile Berav bölgesine bağlı Zuhêriyê ve Xirab Reşkê köyleri ağır silahlarla tarandı.

Kobanê'nin batısındaki Ziyaretê, Zorava, Beyadî, Çariqlî ve Zormixar köylerine bombardıman gerçekleştirildi.

ZİRGAN VE ŞEHBA'DA İŞGALCİLER VURULDU
Türk devleti ve çeteleri, son birkaç günde yoğun bombardımana tuttuğu Zirgan beldesine yönelik saldırılarını bugün de sürdürdü. Beldeye bağlı Til Werdê köyü bombalandı.

Zirgan yakınlarındaki Evdilhey işgal üssünde toplanarak saldırı hazırlığı yapan işgalci Türk devletine bağlı çeteler, QSD savaşçıları tarafından hedef alındı. Eylem sonucunda 2 çete öldürüldü, 6'sı yaralandı.

Şehba'da ise Til Rifat ve bölgedeki köyleri sürekli bombardımana tutan Türk askerlerinin, Meraa kentinin kuzeydoğusundaki Dabıq kasabası yakınlarındaki işgal üssü vuruldu.