25 Nisan 2024 Perşembe

Qamişlo'da DSG'ye destek yürüyüşü

Qamişlo halkı, işgale karşı yürüdü. DSG'nin yanında olduğunu vurgulayan halk, işgalcilerin, işgal ettikleri topraklardın çıkmasını, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin tanınmasını istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde, halk işgal saldırısını protesto etmek için Birleşmiş Milletler binasının önüne yürüdü. Halk, yürüyüş boyunca Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) yanında olduğunu da belirtti.

"Yaşasın DSG'nin direnişi", "Katil Erdoğan", "Biji bexwedana Rojava" sloganlarının atıldığı eylemde, DSG bayrakları taşındı.

BM önünde, onur ve özgürlük direnişinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından Kongre Star adına konuşma yapan Menice İbrahim, Türkiye'nin Gre Spi ve Serekaniye'ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti, Türkiye'nin ve işgalci çetelerin topraklarından çıkmalarını istedi.

DSG'nin büyük bir direniş ortaya koyduğunu vurgulayan Menice İbrahim, "Halkı savunan, direniş mevzularında onlarca şehit veren tek güç DSG'ydi. Bizler DSG'nin verdiği mücadelenin insanlık mücadelesi olduğunu biliyoruz. Sonuna kadar DSG'nin yanında olacağız" dedi.

Menice İbrahim, Türkiye'nin ve işbirliği içerisinde olan çetelerin, halkları evlerinden, topraklarından ederek yerlerine IŞİD ile işbirliği içerisinde olanları ve ailelerini yerleştirdiğine dikkat çekti. Menice İbrahim, şunları söyledi: "Biz Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan halkları olarak işgalci Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği alanlardan çıkartılmasını ve bu bölgenin demografik yapısının değiştirilmesinin engellenmesini istiyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin tanınmasını, bölgenin de statüye kavuşturulmasının talep ediyoruz."