19 Mayıs 2024 Pazar

Qamişlo'da 25 Kasım çalışmaları sürüyor

JAS, Qamişlo'daki 25 Kasım çalışmalarına "Erkek egemen zihniyete ve işgal saldırılarına karşı, özgürlüğüne sahip çık" şiarı ile devam ediyor.
Özgür Sosyalist Kadınlar (JAS) 25 Kasım çalışmalarını sürdürüyor. JAS, 25 Kasım çalışmaları kapsamında Qamişlo'nun çeşitli noktalarına "Erkek egemen zihniyete ve işgal saldırılarına karşı, özgürlüğüne sahip çık" pankartı asan JAS, etkinliklerine film gösterimi ile devam etti.
 
Film gösteriminden önce yapılan konuşmalarda 25 Kasım'ın tarihçesi, güncel siyasal gelişmeler ve iktidarların erkek egemen saldırılarına karşı öz savunmanın geliştirilmesi tartışıldı.
 
Etkinlikte SYPG sözcüsü Beritan Asya konuşma yaptı. "Mirabel kardeşlerin mirası bugün Rojava devriminde büyüyor" diyen Asya, erkek egemen sistem ve işbirlikçisi iktidarların Rojava kadın devrimi üzerindeki baskı ve saldırılarının devam ettiğini belirtti.
 
Beş bin yıllık erkek egemen şiddettin her biçiminin devam ettiğini ve toplumsal yaşamda görünür olduğunu belirten Asya, "Kadınlar buna karşı kazanımlarını daha da büyüterek ve özsavunmayı geliştirerek cevap vermelidir" dedi.
 
Etkinlik "Soraya'yı taşlamak" film gösteriminin yapılmasının ardından sona erdi.