27 Nisan 2024 Cumartesi

PYD: Şengal halkı yalnız değildir

Şengal'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı Irak'ın egemenliğinin ihlali olarak değerlendiren PYD, Irak hükümetini egemenliğini korumaya çağırdı.

PYD Genel Meclisi işgalci Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Şengal'in 16 Ağustos'ta bir kez daha faşist Türk devleti tarafından hedef alındığı belirtilen açıklamada, saldırıda YBŞ Komutanı Seid Hesen ve YBŞ savaşçısı İsa Xwêdeda'nın şehit düştüğü hatırlatıldı.

Saldırının Mam Zeki Şengali'inin şehadetinin 3. yıl dönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, Türk devletinin Êzidî toplumunu yönetimsiz bırakmak istediği vurgulandı. Açıklamada, Şengal'e dönük gerçekleştirilen saldırı ile Irak'ın egemenliğinin ihlal edildiği belirtildi.

Şengal halkının yalnız olmadığını ifade eden PYD, Kürtlerin Şengal halkını bırakmayacağını kaydetti.

Şengal'in Irak devletinin bir parçası olduğunu hatırlatan PYD, Irak'ın Irak parçalarına dönük bu vahşi saldırılara karşı sessiz kalmaması ve her durumda egemenliğini savunması gerektiğini  ifade ederek, sessizliğin düşmanların saldırılarına destek olduğunu kaydetti.

PYD, bütün Kürt partilerini ve siyasi güçleri Kürtlerin köküne yönelik saldırılara karşı sessiz kalmamaya Êzidî halkının yanında durmaya çağırdı.