19 Mayıs 2024 Pazar

Purmo işçileri greve başladı

Purmo patronlarının işçilere sefalet ücreti dayatmasına karşı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler greve çıktı. İşçilerin talepleri karşılanana kadar grevin süreceğini kaydeden Birleşik Metal-İş, dayanışmaya çağırdı. 

İzmir Kemalpaşa'da bulunan Purmo Group Turkey Tic. Ve San. AŞ. ile Birleşik Metal-İş arasında 1 Ocak 2024 ve 31 Aralık 2025 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret, sosyal ödeme ve ödeneklerle ilgili maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başladı.

'İŞVEREN BİZE GREVDEN BAŞKA ÇARE BIRAKMIYOR'
2007 yılından bu yana işyerinde örgütlü olduklarını belirten Birleşik Metal-iş, Purmo Group'un Finlandiya sermayeli, dünya genelinde 21 ülkede 3 binden fazla çalışanı olan, birçok ülkeye ihracat yapan uluslararası bir şirket olduğunu belirtti. Purmo patronlarının işçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılamaya bile yetmeyecek, aldatıcı enflasyon rakamlarının dahi altında kalan bir ücret teklifi verdiği aktarılan açıklamada, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik tablo, işçiler için yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Hükümetin kemer sıkma diye adlandırdığı, işverenlerin de dört elle sarıldığı ekonomik politikalar neticesinde yaşadığımız sıkıntılar günbegün katlanarak artıyor. Purmo işverenin teklif ettiği zam oranlarıyla da kayıplarımızı telafi etmemiz mümkün görünmüyor. Gelinen noktada, işverenler bize grev silahımızı kullanmaktan başka çare bırakmıyor" denildi.

'GREVİMİZLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
İşçilerin sürekli yoksullaştığı, gelir kaybına uğradığı bir dönemde patronun oldukça düşük oranlı ücret zammı teklifleri yerine Purmo işçilerinin kabul edilebileceği bir ücret teklifi vermesini isteyen Birleşik Metal-İş, "Birleşik Metal İşçileri Sendikası olarak bundan tam 2 ay önce Ege Serbest Bölgesi'nde 12 gün süren ve önemli bir zaferle taçlandırdığımız Gates grevimizi gerçekleştirdik. Bugün de Kemalpaşa'da Purmo işvereninin, üyelerimizin beklentilerini ve taleplerini karşılamayan toplu sözleşme teklifine karşı grev pankartımızı coşkuyla asıyoruz. Bugün başlattığımız grevimiz, taleplerimiz karşılanana kadar devam edecek. Tüm sınıf dostlarımızı Purmo işçilerinin haklı mücadelesiyle, grevimizle dayanışmaya çağırıyoruz. Biz kazanacağız."