17 Mayıs 2024 Cuma

'PTT'de zararın bedelini emekçiler değil yolsuzluk yapanlar ödesin'

PTT'de yaşanan yolsuzluk ve çalışma koşullarına ilişkin birçok kentte açıklamalar yapan Haber-Sen, "PTT'de zararın bedelini emekçiler değil yolsuzluk yapanlar ödesin" dedi.

Haber-Sen, son dönemlerde PTT'de yaşanan yolsuzluk ve çalışma koşullarına ilişkin birçok kentte basın açıklamaları yaptı.

DİYARBAKIR
Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, PTT'nin zarar etmesi ve yaşanan yolsuzluklarla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı Haber-Sen Şube Başkanı Mehmet Uluğ yaptı.

PTT'nin "imajı bozulacak" denilerek emekçilerin sosyal medya hesaplarını takibe alıp ceza ve sürgünle uğraşan PTT Genel Müdürlüğünün asıl görevinin kurumda yolsuzluk ve hırsızlıkların önünü geçerek şeffaflığı sağlamak gibi bir sorumluluğunun olduğunu belirtti. Uluğ, "PTT, Varlık Fonu'na devredilmesinin ardından KİT'ler içinde en çok zarar eden kurumlardan biri oldu. TBMM KİT Komisyonundaki görüşmelerde Genel Müdür Hakan Gülten, 2018'de 216 milyon lira kâr eden PTT'nin, 2019'da 1 milyar 218 milyon, 2020'de ise 741 milyon lira zarar ettiğini açıkladı. İki yıllık zarar, 1 milyar 959 milyon lira oldu. Peki, buradan sormak gerekmez mi? Bir yılda 216 milyon lira kar eden PTT iki yılda 1 milyar 959 milyon lira nasıl zarar eder? Sayıştay raporlarından ve kamuoyuna yansıyan haberlerden biliyoruz ki,  bu zararın nedeni biz emekçiler değil, yandaş iştirakçi şirketlere verilen ihaleler ve yapılan kayıtsız israflardır" diye kaydetti.

Yapılan yolsuzluk ve israflarla birçok PTT emekçisinin taleplerinin karşılanabileceğini belirten Uluğ, devletin kaynaklarını ve iktidarın nimetlerinden başı dönenlerin emekçilerin yaşadığı yoksullukları göremeyeceğini dile getirdi. PTT işleyişinin günah keçisinin emekçiler olmadığını kaydeden Uluğ, konuşmasına şöyle devam etti: "180 yıllık onurlu mesleğin geleciğini kimse karartamaz. Bizler işimize, aşımıza, kurumumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız. Çalışma hayatımızda iş barışını bozanlara karşı, işyerlerimizde iş barışını tekrardan kuracağız. PTT'de iş barışını ortadan kaldıran ve kurumumuzun zararına olan tüm uygulamalara karşı durmaya da devam edeceğiz."

VAN
Haber-Sen Van 7 Nolu Şubesi, PTT'nin Varlık Fonu'na devredilmesi ve içinde bulunduğu zarara ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. Açıklamayı Haber-Sen 7 Nolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Aker okudu.

PTT Yönetimine çağrıda bulunan Aker, PTT'deki çalışma huzurunu bozacak hukuka aykırı uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan tüm haksız hukuksuz israfların ve yolsuzlukların karşısında duracaklarını belirten Aker, "Devletin Kaynakları ve imkanlarını tam bir açgözlülükle kendi çıkarları için kullananlar, iktidar nimetlerinden başı dönenler, emekçilerin uğradıkları haksızlıkları, yoksullukları göremez, anlayamazlar. Yapboz tahtasına dönen, nereden tutsanız elinizde kalan PTT işleyişinin günah keçisi PTT emekçileri değildir. 180 yıllık onurlu mesleğin geleciğini kimse karartamaz. Bizler işimize, aşımıza, kurumumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız. İnanın sevgili emekçiler, inancımıza, umudumuza ve mücadelemize sahip çıktığımız sürece tünelin ucundaki ışığı göreceğiz ve zamanı karanlığa boğanlara inat aydınlığa çıkacağız. Çalışma hayatımızda iş barışını bozanlara karşı, işyerlerimizde iş barışını tekrardan kuracağız. PTT'de iş barışını ortadan kaldıran ve kurumumuzun zararına olan tüm uygulamalara karşı durmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.