20 Mayıs 2024 Pazartesi

PTT emekçilerinden hukuksuz sürgünlere tepki

Liyakatsiz yöneticilerin Haber-Sen üyelerinin "hizmet gereği" adı altında haksız ve hukuksuz sürgünlere maruz bıraktığını kaydeden Yalova Haber Sen 4 No'lu Şube, "Her birinden adalet karşısında davacı olacağız, kurumumuzu ve PTT emekçilerini karanlıktan kurtaracağız" dedi.  

PTT Yönetmeliğinde "atamalarda kuruluşta geçen hizmet süresi esas alınır ve yer değiştirmeler hizmeti en az olandan başlanmak üzere yapılır" denilmesine rağmen liyakatsiz yöneticiler yönetmeliği hiçe sayarak sendika şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri, KESK'e bağlı Haber-Sen üyelerini "hizmet gereği" adı altında il dışı ve il içi tayin ediyor. 

Bu haksız ve hukuksuz atamaların son örneği Yalova PTT Başmüdürlüğü'nde yaşandı. Yalova PTT Müdürlüğünde görevli Ercan Kurt isteği dışında Çiftlikköy'e "hizmet gereği" denilerek tayin edildi. Haber Sen 4 No'lu Şube, "Liyakatsız atamalara sürgünlere hayır" yazılı pankartla yaptığı basın açıklamasında, bu hukuksuzluğu protesto etti.

Yalova PTT Müdürlüğü'nün en eski personellerinden biri olan Kurt, Yalova PTT Başmüdürü tarafından tayini çıkarılırken geçici görevlendirme koşulları dahi uygulanmadan kendi isteği dışında keyfi bir şekilde atamasını yapıldığı belirtilen açıklamada, "Hakkında herhangi bir adli veya idari cezası olmayan, herhangi bir disiplin soruşturması geçirmeyen özveriyle çalışan emekçi arkadaşımız sürgün edilmiştir. Sürgünün durdurulması için Yalova PTT Başmüdürü ile defalarca diyalog kurulmuş ancak sonuç alınamamıştır. Yapılan bu sürgünle Ercan Kurt arkadaşımız özelinde bütün PTT emekçilerine gözdağı verilmek istenmektedir" denildi. 

KESK/Haber-Sen'in baskılarınıza boyun eğmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, "Yaptığınız zülüm ve hukuksuzluk karşısında her zaman olduğu gibi susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz ve keyfi sürgünler gerçekleştiren, emekçileri baskı ve mobbing ile ezen liyakatsiz PTT Başmüdürlerinden hukuk karşısında hesap soracağız. Her birinden adalet karşısında davacı olacağız, kurumumuzu ve PTT emekçilerini karanlıktan kurtaracağız" ifadelerini kullandı.