3 Mayıs 2024 Cuma

PTT emekçileri: Zulüm altında çalışmaya karşıyız

PTT'nin emekçilere insan onuruna yaraşmayan uygulamalarına karşı yapılan eylemde, baskı ve zulüm politikalarına karşı mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Haber-Sen 2 No'lu Şube Yönetimi, Şereflikoçhisar PTT Merkez Müdürlüğü önünde PTT emekçileri üzerindeki baskıları protesto etti. Eylemde, "Baskılara, sürgünlere, geçici görevlendirmelere, mobinge derhal son verin" yazılı pankart açıldı.

PTT'nin son zamanlarda insan onuruna yaraşmayan uygulamalara imza attığı kaydedilen açıklamada, posta dağıtıcılarının adeta köle gibi çalıştırıldığı kaydedildi. "Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT'nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir" denilen eylemde, şu öneriler sıralandı:
🔹 "3600 Posta Emekçilerine de Verilmelidir.
🔹 İHS kadroya alınmalıdır.
🔹 Promosyon ödemesi en üsten verilmesi için şeffaf bir işleyiş yürütülmelidir."

Açıklama, şöyle devam etti: "Hiçbir Posta emekçisi yoksulluk ücretinin altında bir ücret almamalıdır. Buradan tekrar PTT Yönetimine Sesleniyoruz; PTT'de zulüm var. Kurulduğumuz günden bugüne kadar PTT emekçilerinin zulüm altında ezilmesine karşı çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Tüm baskı ve
saldırı politikalarınızı haklı onurlu mücadelemizle geri püskürtüp, hep ezilen emekçinin yanında olacağız."