18 Mayıs 2024 Cumartesi

'PTT emekçileri köle değildir'

PTT yönetiminin baskı politikalarına karşı Ankara Posta Kargo İşlem Merkezi önünde eylem yapan Haber-Sen 2 No'lu Şube, PTT'yi hukuk tanımaz uygulamalarını sonlandırması için uyardı. 

Haber-Sen 2 No'lu Şube, PTT yönetiminin üye ve yöneticilerine yönelik saldırı politikalarına karşı Ankara Posta Kargo İşlem Merkezi önünde açıklama yaptı. Eylemde, "Baskılara, sürgünlere, mobinge, geçici görevlendirmelere derhal son verin" yazılı pankart açıldı. 

Özelleştirmelerin yıllarca halktan toplanan vergiler ile kurulan kitler, ulusal ve uluslararası sermayeye haraç mezat peşkeş çekildiği belirtilen açıklamada, "Başta Türk Telekom, TÜPRAŞ, PETKİM, Türkiye Elektrik Kurumu, Sümer Bank, Eti Bank, Et ve Süt Kurumu, Yem Fabrikaları, Şeker Fabrikaları ve SEKA gibi direk kamusal alan mal ve hizmet üreten kitler 'babalar gibi satarım, gerekirse pijamayla gece gider satarım' anlayışıyla kurumlar tarumar edilmiştir. Özelleştirmeler işçi ve emekçilere yoksul halka yüksek elektrik faturası, yüksek internet ve telefon ücretleri olarak yansıtılmıştır" denildi.

PTT yönetiminin emekçilere 100 ve üzeri günlük kayıtlı posta gönderisi dağıtılmasını dayattığı altı çizilen açıklamada, "Başta sendika Genel Merkez yöneticilerimiz, şube yöneticilerimiz, iş yeri temsilcilerimiz ve üyelerimiz kendi istekleri dışında birilerinin talimatları ile sürgün edilmektedir. Son olarak 2 No.lu şube yöneticimiz Halit Onur ERDOĞAN hiçbir gerekçe gösterilmeden kargo işleme müdürlüğünden Altındağ Posta Dağıtım Merkezine bağlı Çinçin şubesine sürülmüştür. 4688 sayılı sendikalar kanunun 18 maddesinde açıkça ifade edilmiştir. Sendika yöneticileri, iş yeri temsilcileri kendi istekleri dışında iş yeri değiştirilemez" ifadeleri kullanıldı. 

PTT yönetimi hukuk tanımaz bu tutumuna tepki gösterilen eylemde, şu talepler sıralandı:
🔹 "Yöneticimiz eski iş yerine derhal iade edilmelidir.
🔹 Mobbing, sürgün ve baskılara son verilmelidir.
🔹 Gönderi sayısı dayatmalarına ve angarya çalışmalara son verilmelidir.
🔹 PTT varlık fonunda çıkarılmalıdır.
🔹 Özeleştirmelere, yağmalamalara, talanlara son verilmeli özelleştirilen kurumlar kamulaştırılmalıdır.
🔹 Taşeron ve İhs'li çalışmaya son verilmeli performans kaldırılmalıdır.
🔹 Ayrım gözetmeden bütün emekçilere kadro hakkı verilmelidir.
🔹 Ayrım gözetmeden bütün emekçilere 3600 ek gösterge hakkı tanımalıdır.
🔹 PTT de çalışsan bütün emekçiler güvenli bir gelecek güvenli iş hakkı verilmelidir.
🔹 PTT de bütün emekçilere Eşit işe eşit ücret verilmelidir." 

Eylem sloganlarla sona erdi.