4 Mayıs 2024 Cumartesi

'PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilsin'

PTT emekçilerine yönelik artan baskıların  sona ermesi ve çalışanlar arasındaki eşitsizliğin, adaletsizliğin giderilmesi için Haber-Sen taleplerin yer aldığı dilekçeleri Cumhurbaşkanlığı'na verdi. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.'de İdari Hizmet Sözleşmeli personel olarak personelle kurumda 399 Sayılı KHK'ye tabi çalışan personel aynı işi yapmasına rağmen, mali ve özlük haklarında yaşanan eşitsizliğin iş barışını bozuyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), tüm PTT çalışanlarına ek gösterge talepli dilekçeleri İletişim Bakanlığı'na verdi. 

Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT'nin  baskı ve mobbingi artırdığına dikkat çekti. Balcan, "Gönderilerin süresinde teslim edilmesi, hizmet kalitesinin artması gerekçesiyle günlük dağıtımı yapılacak kayıtlı gönderi sayısı ile ilgili zaman zaman Başmüdürlükler tarafından yazılar yazılmakta, kendi iş yüklerine göre, hiçbir standarttı olmayan, mevzuata dayanmayan rakamlar belirlenmektedir. Dağıtıcılardan belirlenen sayıdaki kayıtlı evrakı dağıtıma çıkarması istenmektedir. Birçok ilde her dağıtıcı personelin en az 100-120 adet kayıtlı gönderi ile dağıtma çıkarılması günlük ortalama en az '100 adet kayıtlı gönderinin altında kalmaması' belirtilerek, bu sayının altında kalan personele yaptırım uygulanacağı tehditlerinde bulunulmaktadır" dedi.

Bir an önce söz konusu baskı uygulamalarından vazgeçilmesini isteyen Balcan, insan onuruna saygılı bir çalışma düzeni oluşturulması ve PTT Başmüdürlüklerin uygulamalarının denetlenmesi çağrısında bulundu. 

Haber-Sen üyeleri daha sonrasında ise aynı kurumda aynı işi yapan personel arasındaki ücret adaletsizliği de dikkate alınarak giderilmesi, idari hizmet  sözleşmeli personelin 399/2 Sayılı KHK'ye göre istihdam edilmesi ve 3600 ek  gösterge posta emekçilerinin taleplerin yer alması için şu taleplerin yer aldığı dilekçeleri Cumhurbaşkanlığına iletti.

🔹 "Taşeron ve İHS'li çalışma biçimi kaldırılarak; güvenceli iş, güvenli bir gelecek amacıyla ve iş barışının bozulmaması için tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın kadro verilmesi,
🔹 55 yaşından sonra resen emekliliğe sevk edilen dağıtıcılara yıpranma haklarının verilmesi,
🔹 Tüm PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi."