25 Nisan 2024 Perşembe

PŞTA, Ovacık'ta ölümsüzleşen 6 gerillayı sahiplenme çağrısı yaptı

Dersim'in Ovacık ilçesinde hayatını kaybeden 6 TKP/ML-TİKKO gerillasına ilişkin açıklama yapan PŞTA, "Tüm yoldaşlarımızı, ailelerimizi ve halkımızı şehit düşen yoldaşlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.
Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA), 5-6 Ağustos tarihlerinde Dersim'in Ovacık ilçesinde hayatını kaybeden 6 TKP/ML-TİKKO gerillasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "5 Ağustos gecesi Dersim-Ovacık Şahverdi kırsalında bulunan Mercan Dağları'nda TC güçleri ile Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist – Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TKP/ML-TİKKO) gerillaları arasında çıkan çatışmada altı devrimci yürek, altı evladımız şehit düşmüştür" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Dersim Mercanlar'da ölümsüzleşen altı kızıl karanfilimizin direnişi, faşizmin bu topraklarda devrimci mücadeleyi yok etme, zihinleri teslim alma çabasına en güçlü yanıtlardan biridir. Kanla beslenen faşist cellatların gerici karanlığı devrimcilerin, gerillaların aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaktır. Bugün şehitlerimizin ideallerini yaşatmak ve şehit yoldaşlarımızı onlara yakışır bir şekilde sonsuzluğa uğurlama görevi bizlerin omuzlarındadır. Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri olarak altı direngen yoldaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm yoldaşlarımızı, ailelerimizi ve halkımızı şehit düşen yoldaşlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz."