24 Nisan 2024 Çarşamba

PSAKD üye ve yöneticilerinin duruşmasına katılım çağrısı

Aralarında PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter'in de bulunduğu 16 PSAKD üyesinin duruşması 15-16 Ağustos'ta Erzincan'da görülecek.
Aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter'in de olduğu 16 PSAKD üye ve yöneticisinin mahkemesi 15-16 Ağustos'ta Erzincan'da görülecek. PSAKD mahkemeye katılım çağrısında bulunarak, tutuklu bulunan yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.
 
PSAKD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan PSAKD Genel Sekreter Onur Şahin, 16 PSAKD yönetici ve üyesine yönelik suçlamaların asılsız, temelsiz olduğunu belirtti.
 
Tutuklananların Erzincan'da Aleviliğin yok edilmesi planlarına karşı direnç gösterdikleri için hedef alındığını kaydeden Şahin, "Yoldaşlarımız maden arama, yol yapma gibi gibi bahanelerle Alevi köylerinin yaşam alanlarının zehirlenerek bu bölgenin boşaltılması girişimlerine halkımızla birlikte karşı çıktıkları için, Erzincan'da Cemevi yaptırma çabalarından dolayı, Aleviliği savundukları için hedef alınmışlardır" dedi. Asıl hedefin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunu ifade eden Şahin, Alevi toplumunu asimile etmenin hesaplarının yapıldığını söyledi. Alevilerin örgütsüz, dağınık, hak ve hukukunu korumayan bir topluluk haline getirilmek istendiğini belirten Şahin, yapılan bütün hesapların boşa çıkacağını vurguladı. Şahin, "Bizler binlerce yıldır her türlü saldırıya, baskıya, katliama karşın bugüne kadar ayakta kalmayı başardık. Bugün bu yol bize emanettir. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz.Yolumuzdan dönmeyeceğiz" diye konuştu.
 
Şahin, davanın halktan kaçırılarak Erzincan Polis Okulu'na taşınmasına da tepki göstererek, haksız ve hukuksuz tutuklanan yoldaşlarının yanında olacaklarını vurguladı. Tutuklu bulunan bütün yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen Şahin, 15 Ağustos saat 09.00'da Erzincan Polis Okulu'nda görülecek ve iki gün sürecek davaya katılma çağrısı yaptı.