29 Mart 2024 Cuma

PSAKD, gözaltı ve tutuklamaları protesto etti

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileri ile üyelerine yönelik gerçekleşen tutuklamalar ve gözaltılara ilişkin İstanbul'un Kartal ve Ataşehir ilçelerinde basın açıklamaları yapıldı.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) yöneticileri ile üyelerine yönelik gerçekleşen tutuklamalar ve gözaltılara ilişkin İstanbul'un Kartal ve Ataşehir ilçelerinde basın açıklamaları yapıldı.
 
KARTAL
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi, eski başkanları Songül Tunçdemir'in tutuklanmasını Cemevi önünde protesto etti.
 
ESP, SKM'nin de destek verdiği eylemde "Songül Tunçdemir'e özgürlük, Tarık Kaya'ya özgürlük" yazılı pankart açıldı. Eylemde basın açıklamasını PSAKD Kartal Şube Başkanı Kenan Özdemir okudu.
 
Tunçdemir'in tutuklanmasının tamamen hukuksuz ve keyfi bir karar olduğuni ifade eden Özdemir, "Çok özel durumlarda verilmesi gereken tutuklama kararları artık rutin bir hal almış ve iktidarın muhalif kesimle üzerinde bir cezalandırma yöntemi haline geldi" dedi.
 
Özdemir, "Gerçek adalet yerini bulup arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar örgütlü olduğumuz bütün alanlarda örgütümüzle ve halkımızla birlikte adalet mücadelesi başlatacağımızı herkezin bilmesini istiyoruz" diye belirtti.
 
ATAŞEHİR
 
PSAKD Ataşehir Şubesi, PSAKD Kartal eski Şube Başkanı Songül Tunçdemir'in tutuklanmasını ve tutuklu bulunan dernek üyesi Ali Karaçay'ın serbest bırakılması talebiyle Cemevi önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Alevi canlarımız ve Pir Sultan dostlarımız serbest bırakılsın" ve "Baskılara tutuklamalara boyun eğmeyiz. Dönen dönsün biz dönmeyiz" yazılı pankartların açıldığı eyylemde "Songül canımız serbest bırakılsın", "Ali canımız serbest bırakılsın" ve "Tutuklamalar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. Açıklamada Songül Tunçdemir'in ve Ali Karaçay'ın fotoğrafları taşındı.
 
ESP, HDP, HDK, SMF ve Partizan'ın destek verdiği basın açıklamasını PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Hasan Gülüm okudu. Gülüm, Songül Tunçdemir ve Ali Karaçay'ların haksız tutukluluklarından bahsederek bu saldırıların Alevilere bir gözdağı olduğu söyledi. Bir an önce bu saldırıların son bulması gerektiğini belirten Gülüm, "Tüm canlarımız serbest bırakılsın" dedi.